Početna
Utorak, 19.Siječnja 2021 (00:06:56) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Pula - prihvaćen prijedlog osnivanja istarskog ureda u Bruxellesu

Istra, 09.03.2004.
(Izvor:Hina)PULA,9. ožujka(Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli prihvatili prijedlog osnivanja ureda Istarske županije u Bruxellesu što je, po riječima istarskog župana Ivana Jakovčića, jedan od ciljeva programa rada tog poglavarstva do 2005. u području međunarodne i međuregionalne suradnje.

"Osnivanje ureda Istarske županije kao članice Skupštine europskih regija u Bruxellesu ovoj će regiji otvoriti put nekim europskim projektima", rekao je Jakovčić dodavši da će to biti i mali doprinos Istre ulasku Hrvatske u EU.

Takve urede u Bruxellesu, dodao je on, ima nekoliko stotina regija zemalja članica Europske unije, a s obzirom na to da Istra surađuje sa svima otvaranje ureda u tom gradu poboljšat će dosadašnju suradnju. Ustvrdivši kako je namjera Istarske županije, kao najjače proeuropske regije u Hrvatskoj, već duži niz godina bila otvaranje ureda u glavnom gradu Europske unije, Jakovčić je rekao kako bi Istarska županija trebala imati samostalni ured, a ne djelovati u sklopu neke druge regije ili zemlje.

Kako se danas čulo, o osnivanju ureda raspravljat će i županijska Skupština, a on je zamišljeno kao informativni, gospodarski i turistički ured s naglaskom na praćenje europskih trendova, programa i projekata.

U nastavku današnje sjednice članovi županijskog Poglavarstva prihvatili su i prijedlog prostornog plana Parka prirode Učka, kojim se utvrđuje način korištenja tog prostora sukladno kategoriji zaštite prirode. Po riječima predstavnika Ministarstva zaštite okoliša, koji su predstavili prijedlog prostornog plana, u razgovorima s čelnicima Ministarstva obrane riješeno je i pitanje vojnog poligona koji obuhvaća sjeverni dio parka s obzirom na to da je MORH to vježbalište u konačnici ustupio Parku prirode.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6