Početna
Utorak, 23.Srpnja 2019 (16:31:37) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival 2019

Pčele liječe reumu

Zdravlje, 09.03.2004.
(Izvor:Hina)Da Hipokratova mudrost nije zaboravljena potvrđuje i činjenica da se i dan danas, u postupku liječenja reumatizma i neuralgija, koristi pčelinji otrov. Općenito se smatra da je pola miligrama pčelinjeg otrova predstavlja smrtonosnu dozu. Riječ je oko 400 pčelinjih uboda. Naravno, radi se tek o hipotetskom podatku, jer stvarna doza za neko ljudsko biće može biti puno niža.

Pretragama, osobito ispitivanjem pčelara koji su više puta doživjeli ubod pčele, otkriveno je da pčelinji otrov potiče stvaranje protutijela koja organizam štite od negativnog djelovanja otrova, ali i od bronhijalne astme, različitih alergija, bolesti perifernog živčanog sustava, te artritisa i reumatizma.

Klinička ispitivanja dokazala su da je, primjerice, cvjetni pelud iz pčelinjeg saća odličan pomoćni lijek protiv crijevnih bolesti, stoji u napisu dr. Janka Križanića", objavljenom pod naslovom "Pčelinji otrov liječi reumatizam" u časopisu "Zadrugar". Brojna medicinska istraživanja govore o pčelinjem peludu kao biostimulatoru i regeneratoru.

Najzad, zar o ulozi pčelica u ljudskom zdravlju već sam za sebe ne govori podatak da se od pčelinjeg voska izrađuju voštanice koje se nazivaju "medicinskim svijećama"?


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!