Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (14:21:38) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Pliva na europska tržišta lansirala 21 novi proizvod

Gospodarstvo, 09.03.2004.
(Izvor:H/h)U prva dva mjeseca ove godine najveća hrvatska farmaceutska kompanija Pliva pustila je na tržišta 10 zemalja zapadne, srednje i istočne Europe 21 novi proizvod, izvijestili su iz te tvrtke.

U Njemačkoj, Plivina tvrtka kći AWD.pharma lansirala je brand verzije lijekova namijenjenih liječenju kardiovaskularnih bolesti za indikaciju hipertenzije, a prihod od prodaje originalnog lijeka u Njemačkoj u 2003. godini je iznosio oko 200 milijuna eura. Proizvode je Pliva lansirala samo nekoliko dana nakon isteka patenta. Tu je i tramadol, koji se koristi za liječenje umjerene do jake boli, a prihod od prodaje originalnog lijeka u Njemačkoj u 2003. godini je iznosio oko 60 milijuna eura.

Dva lijeka - za liječenje kratkotrajnih poremećaja spavanja te mučnine, povraćanja i vrtoglavice - imaju ograničenu konkurenciju na njemačkom tržištu. Prihod od prodaje originalnih lijekova u Njemačkoj u 2003. godini je iznosio 8, odnosno 30 milijuna eura.

U Velikoj Britaniji, PLIVA Pharma Ltd. je lansirala na tržište generičku verziju istog lijeka za liječenje kardiovaskularnih bolesti za indikaciju hipertenzije, prvog dana nakon isteka patenta. Prihod od prodaje originalnog lijeka u Velikoj Britaniji 2003. godine je iznosio oko 210 milijuna funti.

U Španjolskoj, PLIVA Pharma Iberia SA je lansirala na tržište generičku verziju piroksikama, dok je u Italiji PLIVA Pharma S.p.a. lansirala na tržište više lijekova za kardiovaskularne bolesti. Plivin brand Nifesal prvi je generik nifedipina s produljenim otpuštanjem na talijanskom tržištu. Prihod od prodaje originalnog lijeka nifedipina u 2003. godini je iznosio oko 40 milijuna dolara.

U Poljskoj, PLIVA Krakow je lansirala na tržište generičku verziju dodatka hrani, koji se izdaje bez recepta. Amoksicilin s klavulanskom kiselinom je vodeći antibiotik u skupini penicilinskih antibiotika širokog spektra, a prihod od prodaje originalnog lijeka u 2003. godini dostigao je 16 milijuna dolara.

U Hrvatskoj, Pliva Hrvatska je lansirala na tržište još jedan oblik ondansetrona (tablete), nakon lansiranja injekcija u svibnju 2003. godine. Pliva je također lansirala još 5 proizvoda na 4 tržišta srednje i istočne Europe, od kojih je jedan prvi generički risperidon u Slovačkoj, izvijestili su iz Plive.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina