Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (09:06:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Hit TV serija »Alias« napokon i u Hrvatskoj

Zabava, 09.03.2004.
(Izvor:hej/sbi)Otkako se na američkoj TV mreži ABC počela prikazivati u jesen 2001., špijunska serija "Alias" osvojila je ne samo mnoge nagrade kritike, već i izuzetnu popularnost kod publike, a glavnu junakinju Jennifer Garner meteorski izbacila među vodeće zvijezde Hollywooda. Večeras se i hrvatskim gledateljima predstavlja taj program koji je na matičnom tržištu SAD-a stekao upravo kultnu sljedbu, pa predstavimo najosnovnije podatke o seriji i glavnoj glumici.

Jennifer Garner igra Sydney Bristow, poslijediplomsku studenticu koja potajno radi za odjel SD-6 (Secret Division) u sklopu CIA-e - i već na početku serije otkriva da SD-6 uopće nije dio vladine obavještajne službe. Kad joj zaručnik biva ubijen u atentatu, Sydney postaje dvostruka agentica i od vlastitih roditelja doznaje dramatične nove informacije - uključujući i to da se nikome ne smije povjeriti niti ikome može vjerovati. U drugoj sezoni serije agencija SD-6 je uništena, a Sydney se može posvetiti svojim dužnostima špijunke CIA-e, pri čemu razvija i romantični odnos sa svojim bivšim pretpostavljenim (šarmantni Michael Vartan, dolje, s kojim je Garnerova i u privatnom životu započela ljubavnu vezu). U finalu druge sezone, Sydney je teško ranjena u okršaju sa svojim protivnicima te pada u komu i budi se tek dvije godine kasnije - da bi saznala da je proglašena mrtvom te se njezin dragi oženio drugom. Treća sezona, koja se sada odvija na američkim malim ekranima, bavi se objašnjavanjem tajni iz "prospavanih" dviju godina...

Prema riječima tvorca serije J.J. Abramsa, Jennifer Garner bila mu je na umu za lik Sydney jer je s njom radio na svom prethodnom projektu, omladinskoj dramskoj seriji "Felicity". Atletski građena, bez klasične glamurozne ljepote, Garnerova je bila odličan izbor za tumača uloge špijunke koja prema scenariju zna sve moguće borilačke vještine, barata hladnim i vatrenim oružjem, ima magisterij iz engleske književnosti i vlada sljedećim jezicima: francuskim, tajvanskim i mandarinskim kineskim, hebrejskim, arapskim, japanskim, talijanskim, ruskim, mađarskim, uzbečkim, urdu i njemačkim (tim redoslijedom). Atraktivni i kvalitetni glumci - među kojima se ističe Lena Olin kao Sydneyina majka, ruska špijunka, napet zaplet, živahna akcija i parada kostima koje Garnerova stalno mijenja zasluženo su uvrstiil "Alias" među najgledanije TV programe u Americi, a sigurno će tako biti i kod hrvatskih gledatelja.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji