Početna
Srijeda, 27.Svibnja 2020 (02:28:41) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U Španjolskoj umro najstariji čovjek na svijetu

Zanimljivosti, 06.03.2004.
(Izvor:H/h)MENORCA - Španjolac Joan Ruidaveta Moll (114), čovjek koji je prema Guinnessovoj knjizi rekorda smatran najstarijim na svijetu, preminuo je noćas u svome domu na otoku Menorca, na Balearima, objavila je njegova obitelj.

Moll je rođen u prosincu 1889. godine, a nakon smrti Japanca Yukichija Chuganjija u rujnu prošle godine, smatrao se najstarijim čovjekom na svijetu. Te davne godine rodio se i slavni britanski komičar Charlie Chaplin, a također je dovršena izgradnja Eiffelova tornja u Parizu.

Budući da je njegova majka umrla samo mjesec dana nakon poroda, Ruidaveta također drži rekord u nadživljavanju jednog od svojih roditelja. Kao i njegov otac Ruidaveta je bio postolar. Zanimljivo je da su njegova dva brata također vrlo dugovječni – jednome su 104 godine, a drugome 98.

Prema Guinessovoj knjizi rekorda, tajna njegove dugovječnosti je u umjerenosti. “On je pušio, ali ne previše; volio je jesti malo, ali često”. Prehrana mu je bila tipično mediteranska - s puno maslinova ulja, povrća i ribe.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč