Početna
Petak, 13.Prosinca 2019 (10:53:35) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Sud otkrio identitet devetorice osumnjičenih za otmicu Zagorčeva sina

Crna kronika, 03.03.2004.
(Izvor:H/dp)ZAGREB, 3. ožujka 2004. (Hina) - Istražnim zahtjevom USKOK-a za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca osumnjičeni su Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastaić, Dario Jaić, te trojica braće Ivan, Liber i Nikola Mateković, priopćio je danas zagrebački Županijski sud.

Ovo je prva službena potvrda identiteta devetorice osumnjičenika o kojima su mediji proteklih dana nagađali.

USKOK ih sumnjiči da su se udružili u kriminalnu skupinu kako bi oteli Zagorčeva sina. On je otet 23. veljače na zagrebačkom Pantovčaku, a nakon što je njegov otac platio dio otkupnine 17-godišnji mladić je pušten 27. veljače navečer na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U priopćenju Županijskog suda navodi se da su šestorica osumnjičenika, Petrač, Gošuljević, Ježovita, Smrček, Bastaić i Jaić prekjučer u 23,45 sati prepraćeni dežurnom istražnom sucu uz kaznenu prijavu Odjela organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije.

Tom su prijavom, osim njih, obuhvaćeni i osumnjičenici Ivan, Liber i Nikola Mateković, no oni nisu bili privedeni na sud.

Sud podsjeća da su šestorica prepraćenih osumnjičenika jučer ponovno ispitani kod istražnog suca te im je određeno zadržavanje u trajanju od 24 sata. Istog dana, USKOK je protiv njih i trojice braće Mateković podnio istražni zahtjev zbog kaznenog djela udruživanja radi počinjenja kaznenog djela i otmice, te prijedlog za određivanje pritvora.

Istražni sudac Zoran Luburić će danas ispitati osumnjičenike na okolnosti istražnog zahtjeva i odlučiti o otvaranju istrage i osnovanosti prijedloga za određivanje pritvora, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Božidar Rumenjak.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6