Početna
Nedjelja, 8.Prosinca 2019 (03:23:28) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

Osumnjičeni za otmicu Zagorčeva sina pred istražnim sucem

Crna kronika, 02.03.2004.
(Izvor:H/dp)ZAGREB, 2. ožujka 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros je počelo saslušanje šestorice osumnjičenih za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Šestoricu osumnjičenih ispituje istražni sudac Ratko Šćekić koji će po završetku odlučiti hoće li odrediti zadržavanje u pritvoru", kazao je Hini voditelj Istražnog odjela zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Konjić.

Nakon ispitivanja osumnjičenika očekuje se da će tužiteljstvo podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage o čemu će odlučiti sudac Šćekić, jedan od nekolicine istražnih županijskih sudaca zadužen za predmete u nadležnosti Ureda za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK).

Osumnjičeni su na Županijski sud prepraćeni još sinoć oko 23,30 sati, no nakon utvrđivanja njihovog identiteta odvedeni su u Okružni zatvor u Remetincu, gdje su čekali današnje prvo saslušanje.

Novinari koji su sinoć ispred zgrade suda čekali privođenje tvrde da je na sud privedeno sedam osoba. No, policija je danas izvijestila da je zbog sumnje da su sudjelovali u planiranju, pripremi i otmici maloljetnog Zagorčeva sina na sud privela šest hrvatskih državljana, što je potvrdio i Konjić.

Marijan Pedišić, branitelj Novice Petrača jednog od posljednje uhićenih, izjavio je Hini da se njegov klijent, kao i još trojica osumnjičenika, danas branio šutnjom.

Pedišić tvrdi da se u policijskoj kaznenoj prijavi navode sedmorica osumnjičenika, od kojih je jedan, kako je rekao, najvjerojatnije u bijegu.

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu, a osim šture informacije o privođenju glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama nije željela odgovoriti na nijedno novinarsko pitanje.

Osumnjičeni su uhićeni proteklog vikenda u Zagrebu nakon što je 17-godišnji sin umirovljenog generala Zagorca u petak navečer pušten na slobodu. Posljednji je, jučer poslijepodne, uhićen Novica Petrač, sin zagrebačkog poduzetnika Hrvoja kojega su mediji, a i neki sudski svjedoci povezivali s kriminalom.

Hrvoje Petrač jučer je medijima izjavio da su on i njegov sin pomagali Vladimiru Zagorcu prikupiti novac za otkupninu, te da je uhićenje Novice "nonsens".


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Nova Corolla Hybrid
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6