Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (00:52:40) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Bijela kuća pozvala haićanskog predsjednika Aristidea da odstupi

Svijet, 29.02.2004.
(Izvor:Hina)WASHINGTON, 29. veljače 2004. (Hina/Reuters) - Američka Vlada optužila je u subotu haićanskog predsjednika Jean-Bertrand Aristidea za krvavu pobunu na Haitiju i pozvala ga da za dobrobit svoje zemlje odstupi.

Dok se naoružani pobunjenici približavaju haićanskom glavnom gradu Port-au-Princeu, Bijela kuća je objavila da Aristide treba prihvatiti vlastitu odgovornost za kršenje demokratskih principa i raskol u zemlji.

"Dugotrajnu krizu velikim je dijelom uzrokovao Aristide koji je svojim postupcima doveo u pitanje vlastitu sposobnost za upravljanje Haitijem", kaže se u pisanoj izjavi američke Vlade.

"Pozivamo ga da preispita svoj položaj, prihvati odgovornost i postupi u skladu s interesima haićanskog naroda", ističe Bijela kuća.

Izjava američke administracije dodatni je pritisak na Aristidea, nakon što ga je i Francuska pozvala na odstup kako bi se završila oružana pobuna koja je u najsiromašnijoj zemlji zapadne polutke započela 5. veljače.

Zbog neodlučnosti SAD-a prema haićanskoj krizi predsjednika Georga W. Busha nedavno je kritizirao njegov vjerojatni protukandidat na predsjedničkim izborima u studenome, senator iz Massachusettsa John Kerry.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji