Početna
Petak, 13.Prosinca 2019 (10:53:29) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

HAK: stanje u prometu

Hrvatska, 28.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB, 28. veljače 2004. (Hina) - Zbog obilna snijega u Lici i Gorskom kotaru, Hrvatski autoklub poziva vozače da do daljnjega ne kreću na put kroz gorja, izvijestio je HAK u 19,30 sati.

Na svim glavnim cestama kroz Liku i Gorski kotar zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, a ostala vozila smiju prometovati samo s lancima.

U Gorskom kotaru je zbog jaka vjetra zabranjen promet teretnim vozilima nosivosti iznad 3,5 tona, vozilima s natkrivenim teretom i autobusima na dionici Kikovica - čvor Delnice. Na dionici Orehovica - čvor Vrbovsko, zbog gusta snijega nošena vjetrom, vidljivost je znatno smanjena, a brzina ograničena na 40 km/h.

Dionicom autoceste A 6 Kikovica - čvor Vrbovsko, ne smiju prometovati kamioni s prikolicom i tegljači, a zabrana se odnosi i na sve ostale županijske i državne ceste u Gorskom kotaru. Zbog snijega u Istri, promet je vrlo otežan, osobito na D 66 Vozilići-Plomin-Brestova-Opatija, gdje je zabranjen promet teškim teretnim vozilima, a ostala prometuju sa zimskom opremom. Zimski uvjeti vladaju i na svim cestama u unutrašnjosti Istre.

Na dionici A 1 Bosiljevo-Josipdol-Mala Kapela promet je spor zbog snijega i magle, a na dijelu Gornja Ploča - Sv. Rok zabranjen je promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Gust snijeg usporava promet i na riječkoj obilaznici, a sva vozila moraju montirati lance za snijeg na Grobniku.

Zbog bure je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle) zatvorena dionica D8 Bakar- Senj-Karlobag i Krčki most. Dionicom D 8 Senj-Karlobag ne smiju prometovati priključna vozila. Dionica D 8 Bakar-Novi Vinodolski otvorena je samo za osobna vozila.

U središnjim nizinskim predjelima također pada gust snijeg, a promet teče sporo, osobito na županijskim cestama. Zbog prometne nesreće na sljemenskoj cesti, promet je trenutačno prekinut.

Ograničenja za kamione s prikolicama i tegljače: D1Karlovac-Slunj-Grabovac-Plivice-Korenica-Udbina, D 23 Žuta Lokva-Vratnik-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, D 50 Žuta Lokva-Otočac, D 217 Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D 522 Udbina-Ploča-Lovinac, D 42 Saborsko-Selište i D 52 Špilnik-Vrhovine, D 6 Batinova Kosa-Gvozd-Špiljak-Vojnić-Topusko i D 206 Vojnić-Maljevac.

Putnički promet na većini graničnih prijelaza teče bez zastoja i duljih čekanja. Zbog nevremena u Sloveniji, preko prijelaza Pasjaka i Lupinjaka zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 7,5 tona.

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet zato preusmjeren preko Duboševice i Baranjskoga Petrova Sela, koji su otvoreni od 7 do 19 sati. Teretni promet teče preko prijelaza Goričana, Terezinog Polja, Duboševice i Gole. No, nadzor prometa naftnih prerađevina i opasnih tvari osiguran je na prijelazu Donjem Miholjcu svakodnevno od 22 do 5 sati.

Trajekti uglavnom plove prema plovidbenom redu, a prekinuta je samo veza s otokom Cresom, između Brestove i Porozine.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina