Početna
Nedjelja, 25.Kolovoza 2019 (18:29:22) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Poreč Open Air Festival

HAK: stanje u prometu

Hrvatska, 28.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB, 28. veljače 2004. (Hina) - Zbog obilna snijega u Lici i Gorskom kotaru, Hrvatski autoklub poziva vozače da do daljnjega ne kreću na put kroz gorja, izvijestio je HAK u 19,30 sati.

Na svim glavnim cestama kroz Liku i Gorski kotar zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, a ostala vozila smiju prometovati samo s lancima.

U Gorskom kotaru je zbog jaka vjetra zabranjen promet teretnim vozilima nosivosti iznad 3,5 tona, vozilima s natkrivenim teretom i autobusima na dionici Kikovica - čvor Delnice. Na dionici Orehovica - čvor Vrbovsko, zbog gusta snijega nošena vjetrom, vidljivost je znatno smanjena, a brzina ograničena na 40 km/h.

Dionicom autoceste A 6 Kikovica - čvor Vrbovsko, ne smiju prometovati kamioni s prikolicom i tegljači, a zabrana se odnosi i na sve ostale županijske i državne ceste u Gorskom kotaru. Zbog snijega u Istri, promet je vrlo otežan, osobito na D 66 Vozilići-Plomin-Brestova-Opatija, gdje je zabranjen promet teškim teretnim vozilima, a ostala prometuju sa zimskom opremom. Zimski uvjeti vladaju i na svim cestama u unutrašnjosti Istre.

Na dionici A 1 Bosiljevo-Josipdol-Mala Kapela promet je spor zbog snijega i magle, a na dijelu Gornja Ploča - Sv. Rok zabranjen je promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Gust snijeg usporava promet i na riječkoj obilaznici, a sva vozila moraju montirati lance za snijeg na Grobniku.

Zbog bure je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle) zatvorena dionica D8 Bakar- Senj-Karlobag i Krčki most. Dionicom D 8 Senj-Karlobag ne smiju prometovati priključna vozila. Dionica D 8 Bakar-Novi Vinodolski otvorena je samo za osobna vozila.

U središnjim nizinskim predjelima također pada gust snijeg, a promet teče sporo, osobito na županijskim cestama. Zbog prometne nesreće na sljemenskoj cesti, promet je trenutačno prekinut.

Ograničenja za kamione s prikolicama i tegljače: D1Karlovac-Slunj-Grabovac-Plivice-Korenica-Udbina, D 23 Žuta Lokva-Vratnik-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, D 50 Žuta Lokva-Otočac, D 217 Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D 522 Udbina-Ploča-Lovinac, D 42 Saborsko-Selište i D 52 Špilnik-Vrhovine, D 6 Batinova Kosa-Gvozd-Špiljak-Vojnić-Topusko i D 206 Vojnić-Maljevac.

Putnički promet na većini graničnih prijelaza teče bez zastoja i duljih čekanja. Zbog nevremena u Sloveniji, preko prijelaza Pasjaka i Lupinjaka zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 7,5 tona.

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet zato preusmjeren preko Duboševice i Baranjskoga Petrova Sela, koji su otvoreni od 7 do 19 sati. Teretni promet teče preko prijelaza Goričana, Terezinog Polja, Duboševice i Gole. No, nadzor prometa naftnih prerađevina i opasnih tvari osiguran je na prijelazu Donjem Miholjcu svakodnevno od 22 do 5 sati.

Trajekti uglavnom plove prema plovidbenom redu, a prekinuta je samo veza s otokom Cresom, između Brestove i Porozine.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Vruće ljetne ponude
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium