Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:38:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Je li Osama Bin Laden uhvaćen ili ne?

Svijet, 28.02.2004.
(Izvor:Hina/dp)TEHERAN/ISLAMABAD, 28. veljače 2004. (Hina/AFP) - Iranski državni radio javio je u subotu da je teroristički vođa Osama bin Laden uhićen u jednoj plemenskoj regiji Pakistana, no Pakistan je to odmah opovrgnuo.

Servis iranskog državnog radija na paštunskom javio je, pozivajući se na neimenovani izvor iz Peshawara, da je "bin Laden već neko vrijeme u pritvoru, no da (američki predsjednik George W.) Bush njegovo uhićenje namjerava objaviti tek uoči američkih predsjedničkih izbora".

Radio tvrdi da je američki ministar obrane Donald Rumsfeld upravo zbog tog uhićenja u četvrtak posjetio Pakistan.

Pakistan je, međutim, vijest iranskog radija odmah opovrgnuo. "Vijest nije točna", rekao je glasnogovornik pakistanske vojske, general Shaukat Sultan.

"Nema vijesti o uhićenju Osame bin Ladena u plemenskom području Pakistana", rekao je glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Masud Khan.

Pakistanski ministar vanjskih poslova Khursid Mahmud Kasuri kazao je novinarima u Islamabadu da "nikako ne može" potvrditi tu vijest.

Ranije je pakistanski ministar unutarnjih poslova Faisal Saleh Hayat izjavio za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" da se Osama bin Laden "vjerojatno nalazi u pograničnoj zoni između Pakistana i Afganistana", dok su istodobno posljednjih dana pakistanski vojnici uhitili veći broj osumnjičenih pripadnika terorističke mreže u sklopu ofenzive poduzete na sjeverozapadu zemlje.

Talibani su u ponedjeljak u svom priopćenju objavili da se "Osama bin Laden i njegov najbliži suradnik Egipćanin Ayman al-Zawahiri nalaze u Afganistanu, gdje planiraju protuameričke operacije".


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...