Početna
Nedjelja, 8.Prosinca 2019 (03:31:37) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

Zagreb: Dvojica poljaka uhićena nakon neuspješne provale u zlatarnu

Crna kronika, 27.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB (Hina) - Dvojica Poljaka uhićena su u noći sa srijede na četvrtak nakon neuspješne provale u zlatarnu u Jurišićevoj ulici od koje su odustali zbog alarma, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Dvojica provalnici, u dobi od 28 i 30 godina, prvo su odstranili zaštitnu rešetku s prozora trgovine Indian shop i ušli u trgovinu koja se nalazi uz zlatarnu. Potom su alatom počeli razbijati zid koji dijeli trgovinu od zlatarne, no kako se ubrzo u zlatarni uključio alarm odustali su od provale i dali se u bijeg preko drvarnice i susjednog krova. Pomoću ranije pripremljenog užeta spustili su se u dvorište stambene zgrade u Amruševoj ulici, no na njihovu žalost tada su ih primjetili policajci.

Dvojica Poljaka jučer su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a u policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi se utvrdilo jesu li počinili još koje kazneno djelo.

Policija je noćas, 15-ak minuta iza ponoći, uhitila i provalnika koji je pokušao opljačkati Kršćansku baptističku crkvu u Rakovčevoj ulici. Osumnjičeni, 42-godišnji državljanin BiH obio je lokot s ulaznih vrata garaže crkve i u nezaključanom župnikovom automobilu ispremetao stvari. Potom je izišao iz garaže, razbio staklo na prozoru i ušao u crkvu, gdje je također ispremetao stvari. Pokušao je obiti i vrata koja vode do upravnih prostorija, no tada su ga primjetili župnik i njegova supruga koji su odmah pozvali policiju.

Osumnjičeni je potom uhićen, a nad njim se još uvijek vodi kriminalistička obrada.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nova Corolla Hybrid
HAK Auto-klub Poreč