Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (04:45:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Ruski ministar Ivanov opet javno kritizira Američku intervenciju u Iraku

Svijet, 26.02.2004.
(Izvor:Hina)MOSKVA (Hina) - "Velika pogreška", koju su Sjedinjene Države počinile pokretanjem rata u Iraku imat će "trajne posljedice" po rusko-američke odnose, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Igor Ivanov u razgovoru objavljenom u četvrtak u Moskvi.

"Problem iračkog oružja za masovno uništenje mogao je biti riješen političkim i mirnim putem, jer su postojali svi uvjeti. Pokretanje rata zato je bila velika pogreška", rekao je Ivanov.

"Iako danas surađujemo na tom pitanju i sa Sjedinjenim Državama, takvi događaji ne mogu se brzo zaboraviti", rekao je.

U intervjuu za arapsku televizijsku postaju al-Arabiju od 20. veljače, Ivanov je ustvrdio da se situacija u Iraku i cijeloj regiji pogoršala upravo zbog rata.

Ponovio je rusko stajalište da bi Iraku trebalo vratiti suverenost što je prije moguće i u taj proces uključiti Ujedinjene narode.

Naglasio je da su Libija i Iran primjer da i politička sredstva mogu biti učinkovita.

Govoreći o Siriji, koju SAD optužuje da podržava terorizam, Ivanov je kazao kako se mir i stabilnost u regiji mogu postići samo dijalogom na koji je, koliko je Moskvi poznato, Damask spreman.

Što se tiče izraelsko-palestinskog sukoba, Ivanov je ponovio da se o miru na Bliskom istoku ne može govoriti bez osnutka palestinske države, "opravdane i s povijesnog i s pravnog stajališta".


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6