Početna
Utorak, 10.Prosinca 2019 (16:26:42) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Maloljetniku iz Makarske - krivcu za smrt dvije djevojke sudit će se ponovo

Hrvatska, 26.02.2004.
(Izvor:Hina)SPLIT (Hina) - Vijeće za mladež splitskog Županijskog suda odlučilo je da se ponovno suđenje I. P.-u iz Makarske, koji je kao maloljetnik u listopadu 2002. izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije 16-godišnjakinje, održi 11. ožujka, potvrdila je danas sutkinja Općinskog suda u Splitu Maja Matić.

Prije devet mjeseci Vijeće za mladež ukinulo je zbog propusta u postupku nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Splitu, kojom je I. P. bio osuđen na dvije i pol godine zatvora. Odlukom sudskog vijeća, pod predsjedanjem sutkinje Jadranke Luketin, izdržavanje kazne bilo je odgođeno do završetka školovanja I.P.-a u Švicarskoj.

Novo suđenje održat će se pred izmijenjenim sastavom sudskog vijeća.

U obrazloženju odluke o ukidanju presude navodi se da je prvostupanjski sud napravio niz pogrešaka u postupku, tj. da "dinamika nesreće nije sveobuhvatno obrazložena s obzirom na proturječne iskaze svjedoka". Navodi se da sud nije mogao odrediti ni ograničenje brzine na mjestu nesreće, budući da u zapisniku o očevidu stoji kako je ograničenje na toj dionici 50 kilometara na sat, dok se u presudi navodi da je dopuštena brzina 40 kilometara na sat.

Općinskom je sudu stigao i novi nalaz vještačenja zagrebačkog Fakulteta za prometne znanosti, koji u cijelosti opravdava odluku o ukinuću presude, doznaje se na sudu.

Tragični događaj u kojemu su život izgubile 16-godišnje Ana Andrijašević i Kata Erceg zbio se večer uoči Dana mrtvih 2002. godine. Maloljetni I. P., koji zbog maloljetnosti nije posjedovao vozačku dozvolu, svojim "BMW-om", koji je dobio kao rođendanski dar od oca, naletio je na djevojke na pješačkom prijelazu vozeći brzinom većom od 80 kilometara na sat. Djevojke su od zadobivenih ozljeda preminule nedugo nakon nesreće.

Na slici gore: Kata Erceg bila je odbojkašica i u njenu čast igra se memorijalni turnir.


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom