Početna
Petak, 13.Prosinca 2019 (10:52:34) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Sanader o odluci bivšeg MUP-a o novčanoj nagradi za obavijest o Gotovini

Hrvatska, 25.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB (Hina) - Na zastupničko pitanje HSP-ovca Miroslava Rožića, je li Vlada ukinula MUP-ovu nagradu za informaciju o generalu Anti Gotovini i ako nije kada će, premijer Ivo Sanader odgovorio je da nije.

"Nismo ukinuli nagradu, razmotrit ćemo to. Naša obveza ostaje i dalje suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu i bilo koji državljanin Hrvatske mora poštovati Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom, odnosilo se to na bilo koga, na vas, na mene ili na nekog trećeg", rekao je premijer.

U svibnju prošle godine, tadašnji SDP-ov ministar unutarnjih poslova Šime Lučin donio je Odluku o raspisivanju javne nagrade od 350.000 kuna za obavijest policiji koja bi pridonijela pronalasku i uhićenju Ante Gotovine. Odluku je donio temeljem članka 52. Zakona o policiji.

U "aktualnom prijepodnevu" ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić najavio je da će MUP, u granicama mogućnosti, vratiti dio policijskih postaja koje su ukinute prema Lučinovim uputama.

Potvrdio je navode Nike Rebića (HDZ) da je ukidanje postaja, posebno u manjim sredinama, narušilo sigurnost građana i njihove imovine, te najavio da će MUP razmotriti sve pritužbe građana i učiniti sve kako bi se podigla razina sigurnosti.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom