Početna
Četvrtak, 2.Srpnja 2020 (08:23:27) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Pula: o projektu sustava odvodnje i zaštite voda

Istra, 25.02.2004.
(Izvor:Hina)PULA (Hina) - Koordinacija istarskih načelnika i gradonačelnika raspravljala je danas o projektu Sustava javne odvodnje i zaštite voda Istarske županije, a za njegovu izvedbu i upravljanje bit će osnovana mješovita tvrtka Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. u vlasništvu istarskih gradova, općina, Županije i Hrvatskih voda.

Po riječima pročelnika županijskog Odjela za poljoprivredu Milana Antolovića do sada je uplaćena 571 tisuća kuna temeljnog ili 40 posto ukupnog kapitala, a ulog su do sada doznačile Hrvatske vode i Istarska županija te neki gradovi i općine. Kako se idući mjesec, dodao je, kani potpisati Društveni ugovor o osnivanju Istarskoga vodozaštitnog sustava, svi gradovi i općine koji se žele uključiti u taj sustav, morat će se očitovati i doznačiti svoje uloge do 15. ožujka.

Istarski župan Ivan Jakovčić upozorio je da gradovi i općine koji ne žele sudjelovati u tom poslu neće moći računati na županijsku potporu u gradnji sustava otpadnih i zaštite pitkih voda. Naime, po županijskim podatcima za sada su to odbile općine Svetvinčenat i Bale te gradovi Poreč i Pula.

Postupak osnivanja Istarskoga vodozaštitnog sustava ubrzava se kako bi se ti programi mogli kandidirati u fondovima EU-a, proračunu Hrvatskih voda i državnom proračunu", istaknuo je Jakovčić, dodavši da su izgledi za novčanu potporu iz europskih fondova veliki te da bi to "moglo koristiti cijeloj Županiji".

Načelnicima i gradonačelnicima predstavljen je i program sufinanciranja sadnog materijala do 2008. po kojem bi, ako se ostvari
obećano povećanje državnih poticaja za dugogodišnje nasade, program sadnje u Istri mogao povećati za 59 posto. I

Također su izviješćeni o planovima za nabavu 30 novih vatrogasnih vozila, a predstavljen im je i istarski Master plan razvoja turizma do 2012.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Scan4menu Poreč