Početna
Petak, 13.Prosinca 2019 (11:56:34) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

HAK: U Lici, Gorskom Kotaru te u unutrašnjosti snijeg i dalje pada

Hrvatska, 25.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB (Hina) - U Lici i Gorskom kotaru, te u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske snijeg i dalje pada, pa su, zbog teškoća u prometovanju, ograničenja i dalje na snazi, a zbog snijega na kolnicima na nekim se dionicama vozi sporo i otežano, čak i uz obveznu uporabu lanaca, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub.

Od 19,15 zbog poledice na kolniku za sva je vozila obavezna uporaba lanaca na dionici D 8 Senj-Karlobag.

Zbog zimskih uvjeta u Lici i Gorskom kotaru zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na gotovo svim glavnim državnim cestama.

Zbog olujnog vjetra i snijega u Gorskom kotaru, na autocesti Kikovica-Delnice zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3,5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, te autobusima.

Zbog bure je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle zatvorena dionica D8 Bakar-Sveta Marija Magdalena.

Krčki i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Zbog jakog vjetra na dionici A1 južni portal, od tunela Sv. Rok do vijadukta Božići, brzina je ograničena na 80 kilometara na sat.

Svi su kolnici u kopnenim krajevima zemlje skliski i djelomice zasniježeni.

Zbog niskih temperatura, na istaknutim dijelovima kolnika kao što su mostovi, vijadukti ili nadvožnjaci, te u usjecima i preko prijevoja viših predjela Hrvatske povećana je opasnost od poledice.

Na D3 od Karlovca prema Rijeci za sva vozila su obvezni lanci.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom imaju zabranu prometa u Lici na: D1 Drežničko Selište-Korenica-Klapavice-Gračac- Knin, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D217 Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D 522 Udbina-Lovinac, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Vrhovine-Klanac, D 50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac, D 23 Jezerane-Žuta lokva-Vratnik-Senj i D 506 Dobro Selo-Mazin. Za sva ostala vozila na tim cestama obavezni su lanci na pogonskim kotačima.

Zabrana prometa kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom u Gorskom kotaru vrijedi i na dionici D 3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D305 Parg-Čabar, D 205 Brod na Kupi-Delnice, D42 Vrbovsko-Ogulin , D501 Oštrovica-Meja i na ŽC Delnice-Kupjak, Kikovica-Sopač i Gornje Jelenje-Oštrovica.

Za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema, a na dionici Vukova Gorica-Bosanci-Zdihovo i lanci.

Na dionici A 1 Gornja Ploča-Sveti Rok-Maslenica-Zadar I-Zadar II zabranjen je promet kamionima s prikolicom i tegljačima.

Putnički se promet na većini graničnih prijelaza odvija bez zastoja i dužih čekanja.

Granični prijelaz Pasjak zatvoren je od 19 sati za sav promet, jer se na slovenskoj strani na prepriječilo teretno vozilo. Sav se promet preusmjerava na GP Rupe.

U Sloveniji je, do 15. ožujka, obavezna zimska oprema za sva vozila, koja za hrvatske državljane podrazumijeva zimske gume na pogonskim kotačima, a ako se radi o ljetnim gumama i lance (za pogonske kotače) u prtljažniku.

Trajekti plove prema redu plovidbe.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Nova Corolla Hybrid
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč