Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (05:58:41) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

SAD i Pakistan i dalje ne znaju gdje je Osama Bin Laden

Svijet, 23.02.2004.
(Izvor:Hina)KABUL/ISLAMABAD (Hina/Reuters) - Gdje je Osama bin Laden i dalje je nepoznanica za vojsku Sjedinjenih Država i Pakistana: snage obiju zemalja pojačavaju nastojanja da ga pronađu u skloništima al" Qaidinih i talibanskih pobunjenika na istočnoj obali Afganistana, službeno je objavljeno u ponedjeljak.

Američki su vojnici u Kabulu hrabro predvidjeli njegovo uhićenje u 2004., a britanski tjednik Sunday Express objavio je da su se najtraženijem čovjeku na svijetu američki i britanski specijalci "približili" negdje u pakistanskim planinama uz afganistansku granicu.

Te su novine objavile da je Bin Laden u području 16 puta 16 km i da ga prati američki špijunski satelit.

"Što se tiče izvještaja o lokaciji Osame bin Ladena, ne vjerujem im previše jer kad bismo znali da je u Afganistanu, uhvatili bismo ga, a da Pakistanci znaju gdje je u Pakistanu, oni bi ga uhvatili", rekao je glasnogovornik američke vojske potpukovnik Bryan Hilferty.

"Već dvije godine primamo razne glasine", rekao je glasnogovornik u Kabulu na novinarsko pitanje o nagađanjima o tome je li Bin Laden pronađen.

Pakistanski su dužnosnici opovrgnuli vijest prema kojoj je Bin Laden u sjevernom planinskom dijelu Pakistana u gradu Quetti.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Nova Corolla Hybrid
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!