Početna
Nedjelja, 17.Studenog 2019 (19:06:08) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

HAZU upozorava na alarmantno stanje u ornitološkom rezervatu Vransko jezero

Hrvatska, 23.02.2004.
(Izvor:Hina)ZAGREB - Znanstveno vijeće za zaštitu prirode HAZU-a upozorava na alarmantno stanje u Ornitološkom rezervatu Vransko jezero, vlastima predlaže mjere i nudi svoju stručnu i znanstvenu pomoć.

Vransko jezero

U priopćenju koje je uputilo najvišim tijelima u Hrvatskoj Vijeće podsjeća da su nacionalni parkovi, parkovi prirode i posebni rezervati zakonski u vlasništvu države te da ih ona treba štititi.

Stanje je kulminiralo nasiljem i paljevinama u prosincu 2003. kojima su uništena staništa rijetkih i ugroženih ptica za više godina, a krajobraz doživio značajne promjene. Vijeće ocjenjuje da se radi o kriminalnom napadu na nacionalno i međunarodno dobro i divljačkom civlizacijskom činu, te smatra zabrinjavajućom činjenicu da počinitelj toga djela do sada nije otkriven i kažnjen.

Vijeće predlaže da Republika Hrvatska što žurnije pronađe i kazni krivca, otkupi privatna poljoprivredna zemljišta koja graniče s jezerom, izradi i provede program prosvjećivanja lokalnog stanovništva te provede i druge poticajne mjere za sprječavanje daljnjeg uništavanja tog prirodnog dobra, navodi se u priopćenju.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Najslasniji burgeri u gradu