Početna
Nedjelja, 8.Prosinca 2019 (03:17:04) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
IDA - Istarska razvojna agencija - 20 godina
Advent Poreč

HAK: Promet usporen zbog kiše i skliskih kolnika

Hrvatska, 23.02.2004.
(Izvor:Hina)Vožnju treba prilagoditi stanju na kolniku, osobito preko mostova i viadukata, te kroz usjeke i preko prijevoja zbog čestih odrona i moguće poledice. Oprezno treba voziti na dionicama D1 Knin-Gračac, oko Zrmanje i između Malovana i Gračaca, kao i na Jadranskoj magistrali, podno Biokova, cestama s područja Krapinsko-zagorske županije, te na D505 na samoborskom i žumberačkom gorju. Na dionici D 8 Bačina-GP Klek, na 4. km dionice Opuzen-Raba zbog odrona promet teče uz ograničenje brzine.

Zbog debljine vodenog sloja na autocesti A1, od tunela Sveti Rok do viadukta Botići, brzina vožnje ograničena je na 60 km/h.

Magla smanjuje vidljivost na 200 m na dionici autoceste Zagreb-Karlovac , na 100-200m od Orehovice do čvora Čavle i od tunela Čardak do čvora Vrbovsko, te na 50-100m od Kikovice do tunela Tuhobić.

Na većini graničnih prijelaza putnički je promet uglavnom slabiji i protiče bez zastoja.

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac, zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet, stoga, preusmjeren na Duboševicu i Baranjsko Petrovo Selo, koji su otvoreni od 7 do 19 sati. Teretni se promet odvija preko prijelaza Goričan, Terezino Polje, Duboševica i Gola. No, kontrola prometa naftnih derivata i opasnih tvari osigurana je na GP Donji Miholjac, svakodnevno od 22 do 5 sati.

U Sloveniji je do 15. ožujka obavezna zimska oprema za sva vozila.

Trajekti plove prema redu plovidbe.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji