Početna
Subota, 6.Ožujka 2021 (18:44:13) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Kako postati najbolja verzija sebe?

Počeo karneval u Rio de Janeiru

Kultura, 21.02.2004.
(Izvor:Hina)RIO DE JANEIRO - U brazilskom Rio de Janeiru u petak navečer je simboličnom predajom zlatnih ključeva grada, koje je ovogodišnjem kralju sambe Wagneru Monteitu predao zamjenik gradonačelnika Antonio Valles, počeo tradicionalni karneval.

"Karneval je simbol naše popularne kulture, našeg identiteta i naše međunarodne prepoznatljivosti", rekao je na otvaranju gradonačelnik Rija, Cesar Maria.

Banke, trgovine i vladini uredi zatvorile su vrata u cijelom Brazilu radi karnevalskih svečanosti koje će trajati do 12. sati u srijedu, na Pepelnicu.

Karnevalske proslave u Riju vrhunac će doživjeti u nedjelju i ponedjeljak navečer. U povorkama će nastupiti 14 glavnih škola sambe koje su se za taj događaj pripremale cijelu godinu.

U priobalnom gradu Salvadoru, 1.250 km sjeverozapadno od Rija, čiji karneval postaje sve veća konkurencija onome u Riju, zabava je počela već u četvrtak. Brojni glazbenici nastupali su na kamionima koji su vozili gradskim ulicama, a među onima koji su nastupali bila je i islandska pjevačica Bjork. I u Sao Paulu, koji slovi kao miran poslovni grad, karneval obilježavaju paradom sambe.


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno