Početna
Srijeda, 27.Svibnja 2020 (02:00:21) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Powell kaže da treba spriječiti teroriste da dođu do oružja

Svijet, 21.02.2004.
(Izvor:Hina)WASHINGTON - Američki državni tajnik Colin Powell rekao je u petak kako je jedna od najvećih opasnosti 21. stoljeća širenje oružja masovnog uništenja i mogućnost da ono dospije u ruke terorista.

U govoru održanom na Sveučilištu Princeton posvećenom 100. rođendanu Georga Kennana, arhitekta obuzdavanja bivšeg Sovjetskog Saveza tijekom Hladnoga rata, Powell je rekao kako se svijet suočava s opasnošću povezivanja terorista s onima koji razvijaju oružje masovnog uništavanja.

"U borbi protiv terorizma ne radi se samo o al Qaedi ili sprječavanju druge katastrofe poput one 11. rujna", rekao je on. "Borba protiv terorizma je još više sprječavanje spajanja oružja masovnog uništavanja s terorističkim skupinama, istaknuo je.

Powell je rekao kako je najveća opasnost koja je prijetila od Saddama Husseina bila da se stvori veza oružja masovnog uništavanja i terorizma. Ponovio je optužbe Bushove administracije da je bivši irački diktator godinama podržavao nekoliko terorističkih skupina. "Amerika je učinila ispravnu stvar", kazao je on o američkom napadu na Irak.

Powell je kazao kako SAD neće dopustiti širenje oružja masovnog uništavanja i naveo napore Bushove administracije posebice usmjerene na Iran, Siriju i Sjevernu Koreju.

Powell je također naglasio kako SAD nije odustao od mirovnog plana za Bliski istok.

Palestinskog predsjednika Yassera Arafata izravno je optužio da sabotira američke napore da se zaustave palestinski napadi na Izraelce. Dodao je da se nada da će palestinski premijer Ahmed Qureia moći učiniti više u borbi protiv palestinskog terorizma nego što je učinio prethodni premijer Mahmoud Abbas kojega je onemogućio Arafat.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium