Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (10:10:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

U Dubrovniku predstavljen hrvatski nastup na `EXPO 2005`

Gospodarstvo, 20.02.2004.
(Izvor:Hina)U Dubrovniku je danas predstavljen projekt nastupa Hrvatske na svjetskoj izložbi "Expo 2005", koja će se od 25. ožujka do 25. rujna iduće godine održati u Japanu.

Tema velike svjetske izložbe je mudrost prirode, a nastup Hrvatske, koja nakon Lisabona i Hannovera po treći put od osamostaljenja nastupa na svjetskoj izložbi, zamišljen je pod motom "Kap vode - zrno soli".

Kako je istaknuo izvršni direktor "Croatia Expoa" Dubravko Marić, samo predstavljanje Hrvatske zasnovano je na ideji i metafori solane, pa tako i one stonske, a temelji se na specifičnosti hrvatskog krajolika i povijesti. Sam projekt od velikog je kulturnog i gospodarskog značenja za našu zemlju i njezino je prvo predstavljanje na Dalekom istoku, istaknuo je Marić.

Hrvatski paviljon bit će podijeljen na dvije etaže i pet prostorno-scenskih cjelina, a posjetitelji će s galerije gledati videoprojekciju Hrvatske na kojoj će se izmjenjivati karakteristični prizori - ribarska mreža, urbana struktura Dubrovnika, jedriličarska regata, slavonsko kolo, polja pšenice, paška čipka.

Očekuje se da će izložbu vidjeti oko 15 milijuna posjetitelja.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6