Početna
Ponedjeljak, 13.Srpnja 2020 (09:17:21) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Predsjednik Mesić u tvornici cementa u Koromačnom

Gospodarstvo, 20.02.2004.
(Izvor:Hina)LABIN - U sklopu dvodnevna boravka u Istarskoj županiji predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas Tvornicu cementa u Koromačnom u vlasništvu tvrtke HOLCIM - Hrvatska dd koja je dio istoimena i jednog od vodećih svjetskih proizvođača cementa, betona i agregata.

Članovi poslovodstva obavijestili su predsjednika Mesića o dvama vrlo važnim ulaganjima: u novi pogon za pročišćavanje otpadnih voda u sljedećih godinu dana bit će uloženo 2,7 milijuna kuna i u mlin za cement 130 milijuna kuna.

Kako je rečeno, tako će Tvornica cementa u Koromačnom postati jedna od energetski najdjelotvornijih u Europi jer će smanjiti potrošnju struje do 15 posto.

U izjavi za novinare predsjednik Mesić je ocijenio kako je ta tvornica primjer uspješne privatizacije kojom su sačuvana radna mjesta, podignuta tehnološka kvaliteta na europsku i svjetsku razinu, sačuvan okoliš, a uspješna je i izobrazba kadrova. Istaknuo je kako je najvažnije što tvornica ne smeta razvoju turizma ne samo u Labinštini nego i u Istri.

Čestitao je svima koji su, kako je rekao, vjerovali u taj pothvat, počevši od onih koji su uložili novac do radnika koji su ostali vjerni tvornici.

Na zamolbu novinara da objasni svoju ocjenu "kako Sanaderova Vlada sada nakon pozitivnih poruka odaslanih po Hrvatskoj i Europi treba prijeći s riječi na djela", predsjednik Mesić je kazao kako Vlada treba početi ostvarivati obećanje da će pokrenuti Hrvatsku. "Treba pokrenuti hrvatsko gospodarstvo, znanost, sve hrvatske potencijale u skladu s europskim trendovima i standardima kako bismo ostvarili hrvatske standarde", kazao je Predsjednik.

Ponovio je da podupire projekt "Brijuni-Rivijera", dodavši da se projekt mora izvesti na jasan način i da se taj prostor ne smije jeftino rasprodati, nego omogućiti isključivo ulaganje koncesijama.

Prije posjeta Tvornici cementa u Koromačnu predsjednik Mesić u Labinu se sastao s gradonačelnikom Tuliom Demetlikom i suradnicima.
Pohvalivši sve lokalne projekte kojima se, kako je rekao, želi "pokrenuti Labinština", dodao je da ih treba početi što prije jer otvaraju proizvodna radna mjesta, što nedostaje Labinštini".

Podsjetio je kako je Istra u turističkom smislu aktivna cijelu godinu te da to može koristiti i Labinštini.

Predsjednik Mesić posjetio je i hotelske kuće u Rapcu te poduzetničku zonu Vinež.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Scan4menu Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6