Početna
Utorak, 25.Veljače 2020 (06:09:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Autowill otvorena vrata
Di si generacijo 2020.

Otvoren regionalni sajam poslovnog softvera

Gospodarstvo, 19.02.2004.
(Izvor:business.infoforum.hr)Vrijednost tržišta poslovnog softvera u Hrvatskoj u prošloj godini dostigla je 23.17 milijuna američkih dolara, što je za 58% više nego li u 2002. Ovaj podatak, međutim uključuje i depreciranu vrijednost dolara. No, i rast izražen u kunama iznosio je visokih 35%. Tržište je inače snažno raslo i u susjednim državama. Procjenjujemo da je na licence i usluge projektiranja, implementacije i održavanja ERP softvera u Adriatic regijii, u prošloj godini investirano više od 105 milijuna američkih dolara", rekao je to Boris Žitnik, regionalni direktor IDC-a prigodom otvaranja dvodnevnog regionalnog sajma poslovnog softvera u zagrebačkom hotelu Sheraton.

IDC EAS Forum Adriatic 2004 službeno je otvorila Željka Antunović, predsjednica odbora za informiranje, informatizaciju i medije Sabora Republike Hrvatske. Riječ je o drugom po redu susretu ponude i potražnje integriranih poslovnih aplikacija, koji ove godine okuplja više od dvadeset eminentnih globalnih i regionalnih EAS vendora i implementatora iz četiriju država regije. Oni će u dva dana u sajamskom okružju te u okviru posebnog govorničkog vremena predstaviti i izložiti svoja rješenja i usluge.

"Oko 4.000 poslovnih subjekata u regiji će, po diktatu tržišnih silnica, u bliskoj budućnosti projektirati, nabavljati, nadopunjavati i modernizirati svoj poslovni informacijski sustav. Za taj kolač natječe se desetak globalnih i pedesetak lokalnih integriranih poslovnih aplikacija, odnosno 80-tak EAS vendora i pružatelja implementacijskih i konzalting usluga", naglasio je Žitnik. Prema njegovim riječima, tržište integriranih poslovnih aplikacija, kako ga u IDC-u nazivaju Enterprise Application Suite Market (EAS), u posljednjih nekoliko godina, a pogotovo u godinama koje slijede bit će jedan od najbrže rastućih segmenata IT tržišta.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji