Početna
Četvrtak, 2.Srpnja 2020 (08:16:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uz vinske ceste uskoro i ceste maslinova ulja

Istra, 18.02.2004.
(Izvor:redakcija/ig)

Predstavnici upravnog odjela za turizam i trgovinu Istarske županije, jučer su u ruralnome hotelu u Filipinima održali prezentaciju novog županijskog projekta «Ceste maslinova ulja Istre», a uz to predstavili i novoštampani priručnik «Upoznajmo ekstra djevičansko maslinovo ulje» - uradak nacionalne udruge «Citta dell olio» preveden za potrebe naših maslinara.

Kako je tom prigodom izjavio pročelnik Upravnog odjela za turizam i trgovinu Denis Ivošević, priručnik bi trebao postati abeceda svih koji se misle ozbiljno baviti maslinarstvom, odnosno uključiti se u projekt «Ceste maslinova ulja». Glavni cilj i namjera cijelog projekta je vratiti značaj maslinova ulja koje je ono imalo tijekom dugog i kontinuiranog niza u povijesti naše regije. Zacrtani projekt trebao bi zaživjeti otprilike za mjesec dana, a to konkretno znači da će predstavnici TZ-a selektirati proizvođače maslinova ulja na osnovu kriterija (prostor, podrum, kvaliteta) te odabrane uvrstiti u kartu «Ceste maslinovih ulja» koja bi u opticaj izašla tijekom ožujka. Kasnije bi se postavile i posebne oznake slične vinskim cestama, upriličile posebne degustacije, predavanja i slično rekao je Ivošević.

O priručniku «Upoznajmo ekstra djevičansko ulje» više je govorila recenzentica doc. dr. Olivera Koprivnjak. Čitavi projekt podržao prvi čovjek Hrvatske gospodarske komore iz Pule Šime Vidulin, a gradonačelnica Buja Lorella Limoncin Toth, prisutne pozvala da se po uzoru na druge mediteranske države uključe u zajednički projekt – gradovi ulja.



Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Scan4menu Poreč
Cafe bar Soggiorno
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore