Početna
Četvrtak, 2.Srpnja 2020 (07:12:30) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Kampanje - Stop nasilju među djecom!

Istra, 13.02.2004.
(Izvor:Istra danas)

Recentna su svjetska istraživanja pokazala da se postotak djece koja kontinuirano trpe nasilje kreće od 15 do 20 posto. U zagrebačkim je školama nedavno provedeno istraživanje koje je potvrdilo da je svako peto dijete izloženo nasilju. Istraživanja nude projekciju u kojoj je u Hrvatskoj oko 100 tisuća djece maltretirano od strane drugih učenika u školi.

Nedavni incident u Puli vrlo ozbiljno upozorava na postojeći problem. Uvažavajući rezultate istraživanja, preporuke stručnjaka, koje je okupilo Vijeće za djecu, sadržane u dokumentu "Prioritetne aktivnosti za dobrobit djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2003.-2005.", te preporuke Europske komisije i Vijeća Europe iz dokumenta pod nazivom "Partnerstva u lokalnoj zajednici za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama", tema ovogodišnje kampanje UNICEF- a u Hrvatskoj je nasilje među djecom u Školama, s posebnim naglaskom na nasilništvo ili zlostavljaj uće ponašanje djece . UNICEF u svojoj akciji problem definira kao "nasilje među djecom u školama, s posebnim naglaskom na nasilništvo ili zlostavljajuće ponašanje djece.

UNICEF u svojoj akciji problem definira kao "nasilje među djecom u školama koje uobuhvaća širok spektar agresivnih ponašanja, od rješavanja konflikata nasilnim putem, neprihvatljivog izražavanja ljutnje ili frustracije do ozbiljnih incidenata uz upotrebu oružja. Osobito je zabrinjavajuće nasilništvo ili zlostavljaj uće ponašanje djece koje je poznato pod nazivom bullying."

Akcija će se odvijati u dvije faze: u prvoj će se fazi pomoću medijske kampanje nastojati osvijestiti postojanje ovog problema u hrvatskoj javnosti te prikupiti potrebna sredstva za provedbu programa u školama. U drugoj će fazi akcije, tijekom ove godine UNICEF uz pomoć hrvatskih stručnjaka provesti program edukacije i prevencije nasilja među djecom u 100 škola.

Pokrovitelji akcije su predsjednik Stjepan Mesić i Grad Zagreb, a Zagrebačka banka i Lowe Digitel partneri su u ovom projektu.

Pozivom na broj 060 880 880 donirate 3 kune + pdv, te uplatom na račun u Zagrebačkoj banci 2360000 -1500057008 kod Zagrebačke banke d.d. - uz napomenu donacija UNICEF "Stop nasilju među djecom" pomažete ovu akciju.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno