Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (06:59:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Inicijativa za osnivanjem Udruge roditelja čija djeca boluju od psihičkih bolesti u Istri

Zdravlje, 09.05.2008. Piše: D. Požarić

Našoj redakciji e-mailom se javio gospodin Livio Dolgoš, diplomirani socijalni radnik, sa molbom da objavimo informaciju o zanimljivoj inicijativi, pa to i činimo. Prije nekoliko tjedana prenijeli smo i članak iz Glasa Istre na tu temu.

U jučerašnjoj emisiji „Istraga“, na TV Novoj predstavljena je hvale vrijedna inicijativa porečanke Branke Farkaš, samohrane majke dvojice blizanaca, koja je pokrenula inicijativu za osnivanjem Udruge roditelja čija djeca boluju od psihičkih bolesti.

Branka Farkaš zaposlena je kao čistačica u jednom porečkom hotelu i uzdržava dvojicu punoljetnih sinova blizanaca, koji su nažalost oboljeli

( obojica) od paranoidne shizofrenije.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić obećao je Udruzi dodijelu prostora za rad, župan Ivan Jakovčić donaciju od 20.000 kuna i poljoprivredno zemljište u svrhu radne terapije, a saborski zastupnik Furio Radin pokretanje inicijative za promjenom Zakona o socijalnoj skrbi, koji bi omogućio dobijanje pomoći roditeljima djece oboljelih od psihički bolesti i u onim slučajevima kada dijete oboli nakon punoljetnosti, što sadašnji Zakon ne dozvoljava.

Drago mi je da su naši istarski političari obećali podršku g-đi Farkaš i nadam se da će svoja obećanja i izvršiti, a g-đi Farkaš i njenoj Udruzi želim puno uspjeha u radu.

Livio Dolgoš, diplomirani socijalni radnikMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno