Početna
Utorak, 19.Studenog 2019 (16:40:17) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Svečano otvorene nove prostorije Talijanske unije

Poreština, 07.02.2004.
(Izvor:redakcija/ig)Nekadašnji porečki predsjednik Talijanske zajednice Elio Musizza, simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je danas obnovljeno kazalište Zajednice Talijana – Circolo.

Podsjetimo: 1998. godine kazalište je u potpunosti izgorjelo, pa su članovi za svoje aktivnosti morali koristiti alternativne prostore.

Na inauguraciji novih prostorija, osim mnogobrojnih građana talijanske nacionalnosti, bili su prisutni i ambasador Italije u Zagrebu Alessandro Grafini, Fulio Radin, gradonačelnik Maras i mnogi drugi. Novo kazalište koje raspolaže s 120 sjedećih mjesta projektirao je poznati tršćanski arhitekt Soldano, a rekonstrukciju koja je koštala oko 500 tisuća eura financirala je talijanska Vlade posredstvom Univerista Popolare iz Trsta i Talijanske zajednice.

Otvaranjem kazališta ponovno se omogućava starijim i malim zborašima, ali i svim ostalim korisnicima koji bi tu znali tradicionalno zaplesati tijekom fešti da to ponovno nesmetano i čine bez razmišljanja, a istovremeno se otvara i mogućnost osnivanja novih aktivnosti koje se prije nisu mogle sprovesti zbog nedostatka prostora
Elio Musizza- svečano presijecanje vrpce

Pjevački zbor Zajednice TalijanaMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid