Početna
Petak, 3.Srpnja 2020 (22:04:14) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Svečano otvorene nove prostorije Talijanske unije

Poreština, 07.02.2004.
(Izvor:redakcija/ig)Nekadašnji porečki predsjednik Talijanske zajednice Elio Musizza, simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je danas obnovljeno kazalište Zajednice Talijana – Circolo.

Podsjetimo: 1998. godine kazalište je u potpunosti izgorjelo, pa su članovi za svoje aktivnosti morali koristiti alternativne prostore.

Na inauguraciji novih prostorija, osim mnogobrojnih građana talijanske nacionalnosti, bili su prisutni i ambasador Italije u Zagrebu Alessandro Grafini, Fulio Radin, gradonačelnik Maras i mnogi drugi. Novo kazalište koje raspolaže s 120 sjedećih mjesta projektirao je poznati tršćanski arhitekt Soldano, a rekonstrukciju koja je koštala oko 500 tisuća eura financirala je talijanska Vlade posredstvom Univerista Popolare iz Trsta i Talijanske zajednice.

Otvaranjem kazališta ponovno se omogućava starijim i malim zborašima, ali i svim ostalim korisnicima koji bi tu znali tradicionalno zaplesati tijekom fešti da to ponovno nesmetano i čine bez razmišljanja, a istovremeno se otvara i mogućnost osnivanja novih aktivnosti koje se prije nisu mogle sprovesti zbog nedostatka prostora
Elio Musizza- svečano presijecanje vrpce

Pjevački zbor Zajednice TalijanaMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Scan4menu Poreč