Početna
Petak, 22.Studenog 2019 (23:50:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Prihvaćen `Master plan`

Poreština, 06.02.2004.
(Izvor:I.Grgat)Na sjednici Županijskog poglavarstva održanoj u Poreču, jednoglasnom je odlukom prihvaćen Master plan razvoja istarskog turizma za razdoblje od 2004. do 2012. godine.

Kako je napomenuo župan Jakovčić, prvi su puta javni i privatni sektor zajedno potrošili 650 tisuća eura za program koji definira razvoj Istre, a kroz osam godina, njime će se realizirati 2000 zadataka, kojim će se podići standard svih građana Poluotoka.

Master plan sada treba uskladiti s prostornim planom Istarske županije, a za pripremu će se odmah zadužiti dva resorna županijska odjela, rekao je Jakovčić sugerirajući pritom da se Master plan uputi svim lokalnim i županijskim vijećima na usvajanje, ali isto tako obavijesti i Vlada RH.

U nastavku sjednice analizirana je prošlogodišnja turistička sezona, a kako je naglasio Denis Ivošević, Istru je lani posjetilo 2,5 milijuna gostiju ostvarivši 16,8 milijuna noćenja.

Za ovogodišnju sezonu hotelsko-turističke tvrtke u pripremu ulažu 34 posto više sredstava nego lanjske godine, ili oko 660 milijuna kuna, a uz ulaganja gradova i općina, privatnog sektora i turističkih zajednica, u pripremu će ukupno biti investirano oko 1,1 milijarda kuna.


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Najslasniji burgeri u gradu