Početna
Srijeda, 23.Rujna 2020 (18:18:30) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Ante Marković u ponedjeljak u Sarajevu

Svijet, 01.11.2003.
(Izvor:index.hr)POSLJEDNJI premijer nekadašnje SFRJ Ante Marković u ponedjeljak će doputovati u posjet Sarajevu a očekuje se kako će ga primiti visoki dužnosnici države i Federacije Bosne i Hrecegovine.

Kako u subotu prenose sarajevski mediji, Marković će razgovarati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem, federalnim premijerom Ahmetom Hadžipašićem i direktorom "Elektroprivrede BiH" Enverom Kresom.

"Imam obvezu primiti premijera i reformatora u bivšoj Jugoslaviji, čovjeka s puno poslovnih veza", kazao je za "Dnevni avaz" Terzić potvrdivši kako će s Markovićem razgovarati u utorak.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH iznio je i pohvale Markovićevu svjedočenju u procesu protiv Slobodana Miloševića koji se vodi pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Mediji u BiH Markovićevo svjedočenje propratili su s velikim zanimanjem ističući kako je on jedan od rijetkih autentičnih svjedoka koji mogu potvrditi kako su Milošević i Tuđman doista planirali podjelu BiH.

Prema tvrdnjama "Oslobođenja", pravi razlog Markovićeva prvog dolaska u Sarajevo nakon raspada bivše zajedničke države ipak je isključivo poslovne naravi.

Taj list navodi kako Marković dolazi u ime skupine talijanskih poduzetnika koji žele investirati u "Elektroprivredu BiH".


Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina