Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (07:32:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Hodžić: Istražni zahtjev protiv mene je čisti pokušaj diskreditacije

Hrvatska, 29.08.2007.
(Izvor:glasistre.hr)Link
Alija Hodžić
Alija Hodžić

POREČ - Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je istražni zahtjev protiv Alije Hodžića (55), direktora tvrtke Hann Invest iz Poreča, zbog dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, odnosno stjecanja nepripadne materijalne koristi od 783 tisuće kuna. Vijest o podizanju istražnog zahtjeva Državno odvjetništvo objavilo je 24. kolovoza na svojoj internetskoj stranici.

Prema istražnom zahtjevu Aliju Hodžića tereti se da je u dva navrata u nakani stjecanja znatne nepripadne materijalne koristi prodao nekretnine za koje su iznosi uplaćeni na njegove privatne račune. Sumnjiči se da je jedno kazneno djelo počinio 3. rujna 2001. godine kada je sklopio i potpisao s dvoje kupaca ugovor o prodaji nekretnine, ali ugovor nije evidentiran u poslovnim knjigama Hann Investa. K tome, kupci, prema Hodžićevom zahtjevu, nisu ugovorenu kupoprodajnu cijenu od 110 tisuća tadašnjih njemačkih maraka uplatili na žiroračun trgovačkog društva, već na Hodžićev privatni devizni račun. Tako se Hodžić neosnovano imovinski okoristio za oko 345 tisuća kuna.

Drugo, isto djelo, ali s većom koristi, Hodžić je navodno počinio dvije godine kasnije, u rujnu 2003. Tako je u sjedištu društva u Poreču sklopio i potpisao ugovor o prodaji nekretnine te od kupca zahtijevao da ugovoreni kupoprodajni iznos od 60 tisuća eura uplati u korist njegovog privatnog deviznog računa. Kupac je poslušao Hodžića i tako osumnjičeniku pribavio neosnovanu imovinsku korist od oko 438 tisuća kuna.

- To su poluistine i čisti pokušaj diskreditacije. Istina je da su dogovoreni kupoprodajni iznosi tih nekretnina uplaćeni na moj račun, ali ne s namjerom da se okoristim, već zato jer drugog načina nije bilo, a ti isti novci su s mog računa prebačeni na račun tvrtke kao »pozajmica«, dok se ne riješi dokumentacija između stranca i državne institucije. Naime, stranac prije stjecanja prava za kupnju mora riješiti papire i od ministarstva dobiti odobrenje za kupnju. U oba slučaja napravljeno je na isti način i nemam straha. Neka pravna država odradi svoje, jer je sva dokumentacija transparentna. Za nekretninu iz 2001. godine je uredno sve provedeno nakon što je njemački državljanin dobio potrebne dozvole, dok sredstva za nekretninu iz 2003. godine još leže na računu tvrtke kao pozajmica jer odobrenja još nisu riješena za kupca iz Austrije. Opće je poznato da su sve agencije i tvrtke koje se bave prodajom nekretnina radile na isti način, kaže Hodžić.

Alija Hodžić poznat je istarskoj javnosti po postavljanju džambo plakata kojim je prozivao pazinsku Poreznu upravu i njenog pročelnika Elvisa Drandića za nezakonitosti u radu.

M. SARDELINMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno