Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (08:07:07) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Muzur zbog Istre najavio »rat« hrvatskoj turističkoj vrhuški

Hrvatska, 29.08.2007.
(Izvor:glasistre.hr)Link
Kap je prelila čašu - Amir Muzur
Kap je prelila čašu - Amir Muzur

OPATIJA - Ekipa najpopularnije privatne televizije iz Japana nedavno je snimala u Hrvatskoj 90-minutnu emisiju koju vode najpopularniji japanski voditelji i glumci, a koja će se prikazivati u udarnom terminu. Za snimanja po Hrvatskoj Japanci su posjetili Zagreb, Plitvice, Split, Hvar i Dubrovnik, ali niti jedno turističko mjesto u Istri i Primorsko-goranskoj županiji iako su te regije naše najjače turističke destinacije, barem kada je riječ o ostvarenom turističkom prometu.

Saznao je za to opatijski gradonačelnik Amir Muzur te je odlučio istražiti što je tome uzrok. Kontaktirao je Hrvatsku turističku zajednicu gdje su mu rekli da je o itineraru japanskih novinara odlučivalo naše veleposlanstvo u Tokiju, gdje mu je pak rečeno da je posjet hrvatskim gradovima izbor japanskog producenta. No, cijeli je taj događaj za Muzura bila samo »kap koja je prelila čašu«.

- Sustavno se zaobilazi i ignorira ne samo Opatija, već i cijelo turističko područje sjevernog Jadrana, naglasio je jučer Muzur i najavio da će »podići glas protiv nesposobnosti ili zlonamjernosti nekoga tko o tome odlučuje«. Opatijski gradonačelnik se već povezao s drugim turističkim i hotelijerskim krugovima u Istri i Primorsko-goranskoj županiji te će se zajednički uputiti oštar prosvjed HTZ-u i »turističkom« ministarstvu.

- Treba zamoliti Niku Bulića da ode ili da se cijela Hrvatska ravnopravno tretira. Predugo smo šutjeli i trpjeli, žestok je Muzur.

M. RONČEVIĆMobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina