Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (00:24:42) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Održan III. susret Eko škola Istarske županije u Labinu

SŠ Mate Balote Poreč, 21.02.2007. Piše: Branka Kalčić, SŠ Mate Balote Poreč

OŠ I. L. Ribar u Labinu bila je domaćin III. susreta Eko-škola Istarske županije. Naša Županija ima 14 Eko-škola (osnovnih i srednjih), na susretu je bilo nazočno 13 škola, s tim da je jedna škola bila u statusu promatrača. Sa Poreštine su bile nazočne sve tri Eko-škole: Strukovna škola Antona Štifanića, SŠ Mate Balote, i OŠ Vrsar koje su u Power-pointu predstavile svoj rad.

Program škole domaćina- Eko-škole OŠ I. L. Ribar Labin
Program škole domaćina- Eko-škole OŠ I. L. Ribar Labin

Naša škola je predstavila svoj rad u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a akcent je dala na Projektni eko dan kojim je škola ujedno obilježila godinu Nikole Tesle. Tema Projektnog eko dana bila je „Baština, svjetlost, zdravlje“.

Ove godine je naglasak u prezentaciji škole trebao biti na suradnji s lokalnom zajednicom, evaluaciji rada Eko-škole, povezivanje u Linking sustav i uspostavljanje suradnje sa drugim Eko-školama u Hrvatskoj i inozemstvu. Mi smo u svojoj prezentaciji istaknuli vrlo dobru suradnju sa lokalnim medijima, osobito www. parentium.com gdje od ove godine objavljujemo članke o aktivnostima škole, ekološkim sadržajima i drugim temama u zasebnoj rubrici vijesti SŠ Mate Balote, koju sami uređujemo. Dr. Ante Kutle, predsjednik Udruge „Lijepa naša“ poseban interes je pokazao za ovaj vid suradnje i najavio posjet našoj školi koordinatora za Eko-škole pri Udruzi „Lijepa naša“ radi upoznavanja s našim iskustvima i dogovora o suradnji na projektu „Mladi izvjestitelji za okoliš“ koji bi svoje istraživačke radove o okolišu objavljivali na državnom i međudržavnom nivou. Istakli smo i dobru suradnju sa gradom, našim sponzorima, kao i komunalnim poduzećem „Usluga“.

Spojeni smo na Linking sustav Eko-škola i sada smo u fazi traženja srodne škole u Italiji s kojom bi htjeli uspostaviti bližu suradnju na zajedničkim projektima.

Program škole domaćina- Eko-škole OŠ I. L. Ribar Labin
Marko predstavlja rad naše Eko - škole

Nakon predstavljanja rada Eko-škola uslijedio je okrugli stol na kojem su sudjelovali ravnatelji i koordinatori Eko-škola, gdje je naglašeno da je Projekt Eko-škola najobuhvatniji projekt u koji se škole mogu uključiti, a Zelena zastava najviše priznanje koje jedna škola može dobiti (međunarodno priznanje). Podržana je inicijativa Tehničke škole Pula da se napravi katastar šterni u Istri i šire i da se Projekt proširi na bunare i lokve. Bilo je riječi i o potrebi zaštite duda (murvi) kao vrste, ima ga sve manje i manje.

Gosp. Ante Kutle nas je informirao, da bi se moglo očekivati, da od slijedeće školske godine koordinatorima Eko-škola budu priznati sati u nastavnoj normi, nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Susret je završen uz zajedničko druženje učenika i nastavnika te ručak.

Fotografije

Predstavljanje rada naše Eko - škole
Mia i marko predstavljaju rada naše Eko - škole
Dr. Ante Kutle na okruglom stolu
Okrugli stol


Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina