Po?etna
Petak, 28.Siječnja 2022 (22:33:31) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Studentica novnarstva Anastazia Stepić učenicima 2. i 4. razreda održala predavanje na temu «Medijska konstrukcija spolova»

SŠ Mate Balote Poreč, 23.01.2007. Piše: Lea, SŠ Mate Balote Poreč

18. siječnja .2007.g. studentica novinarstva Anastazia Stepić održala je učenicima 2. i 4. razreda Opće gimnazije predavanje pod nazivom «Medijska konstrukcija spolova».

Kroz 45 minuta nastavnog sata, Anastazija je objasnila društvene uloge u medijima i njihov utjecaj na naš život, temeljne biološke razlike i njihov razvoj kroz prošlost.

Osim teorijskog, organizirala je i praktični dio nastave, podijelivši učenike po grupama.

U prvom zadatku učenici su demonstrirali svoje gledanje i kritičko razmišljanje analizirajući medijske slike žena i muškaraca u različitim ulogama, te došli do zaključka da su muškarci i žene kao seksualni objekti najviše eksponirani u medijima.

Ipak, slike koje smo vidjeli prikazuju samo jedan dio nečije osobnosti i ne predstavljaju cjelovitu osobu već dio nje, iz čega je izveden zaključak da mediji najčešće prikazuju osobu u ljepšem svijetlu nego što ona u stvarnosti jest, pa nam te osobe ponekad nisu najbolji uzori (uvijek gledati sa dozom kritičnosti).

U drugom dijelu grupnog rada učenici su potaknuli svoju kreativnost i pokušali osmisliti kako će izgledati žena na naslovnici, tj. zrcalu časopisa 2015. godine. Njihove ideje potvrdile su tezu iznijetu na početka predavanja, da «muškarci imaju tijelo, a žene jesu tijelo».

Anastazia je učenicima koje privlači novinarski poziv savjetovala neka prate događanja u svijetu te razvijaju svoje kritičko mišljenje i skepticizam.

Na pitanje pruža li naša škola povoljne uvjete za nastavak obrazovanja, odgovorila je potvrdno i rekla da daje veoma dobre temelje, ali je naglasila da je bitna upornost.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra