Početna
Nedjelja, 12.Srpnja 2020 (15:29:15) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Zajednička ponuda Tomčića i Đapića

Hrvatska, 27.11.2003.
(Izvor:index.hr)
VEČERNJI LIST i Novi list objavljuju kako se tijekom dana očekuje sastanak Tomčića i Đapića koji će potpisati dokument s popisom ključnih tema koji će uvjetovati koaliciju s HDZ-om. Do informacije je Večernji list došao preko visokih krugova iz HSS-a i HSP-a, dvije stranke koje će navodno zajedničkim snagama pokušati natjerati HDZ da prihvati njihove uvjete.

Sanader je prema nekim informacijama odbio HSS-ov gospodarski program, a od Đapića je tražio potporu ali da ne sudjeluje u vladi.

Jučer cijelo popodne čekao se sastanak Sanadera i Tomčića koji na kraju navodno nije održan, iako se iz nekih HDZ-ovih izvora moglo čuti kako je do sastanka došlo. Glasnogovornica HSS-a opovrgnula je da se sastanak održao. Zlatko Tomčić tražio je da sastanak bude održan u tajnosti.

Sastanak Sanadera i Tomčića je u tijeku

Večernji list tvrdi kako je istinitost tvrdnje, da je Doris Pack zvala Sanadera i rekla mu kako koalicija s HSP-om ne dolazi u obzir, upitna.

Postoji li mogućnost da HDZ koalira s HNS-om, objasnio je glasnogovornik HNS-a Goran Blažeković koji je rekao da to ne dolazi u obzir. Radimir Čačić u jednoj je izjavi rekao kako bi u slučaju velike krize vlasti u Hrvatskoj HNS prihvatila koaliciju s HDZ-om, s čim se ne slaže predsjednica stranke Vesna Pusić. Pusićka nije demantirala Čačića, ali je rekla kako su njegove izjave "hipotetske".

Glasnogovornik HNS-a izjavio je kako se radi o Čačićevom osobnom mišljenju, te da je Čačićeva izjava bila u kontekstu velike krize. Analitičari nagađaju da je Čačić takvu ponudu putem medija uputio Sanaderu u strahu od revizije svog poslovanja.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan potvrdio je Novom listu kako će podržati Ivu Sanadera kao mandatara, ali i istaknuo kako će njegova stranka u Saboru koalirati na temelju svog programa i svojih stavova.

Konačna je namjera Ive Sanadera da osigura potporu ukupno 90 zastupnika što bi omogućilo stvaranje stabilne vlade.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom