Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:42:41) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

SŠ Mate Balote osnovala novinarsku grupu porečkog portala parentium. com

SŠ Mate Balote Poreč, 22.12.2006.

Jedanaest učenika SŠ Mate Balote Poreč sa profesoricama Mirom Fuis i Brankom Kalčić odlučilo je ubuduće intenzivnije obavještavati širu javnost o događanjima u školi. Učenici-novinari pišu o temama koje zanimaju mlade, a njihove ćete radove moći pročitati na porečkom portalu www.parentium.com na kojem od danas postoji nova rubrika vijesti - „SŠ Mate Balote Poreč“.

Mladi su srednjoškolci dio svog slobodnog vremena odlučili posvetiti novinarstvu.

Članci koje čitate uspio su pokušaj da se svi zajedno, bez obzira na teškoće koje smo u školi imali sa pristupom internetu (česti kvarovi na internetskoj mreži), instruiramo za pripremu teksta i fotografija i njihovo objavljivanje na Portalu.

U drugom polugodištu planiramo otvoriti i Forum za mlade srednjoškolce, u kojem će moći sudjelovati svi učenici srednjoškolske dobi, a moderatori će biti naši dobri informatičari.

Naravno, teme koje će moderatori predlagati bit će primjerene mladima. Vi ćete imati mogućnost sugeriranja tema koje vas zanimaju.

Tijekom zimskih praznika doći će do malog zastoja u radu, a intenzivnije ćemo ga nastaviti u drugom polugodištu.

Očekujemo da će porečki portal mladi srednjoškolci posjećivati daleko više nego do sada te da će se u rad novinarske grupe uključiti još puno, puno zainteresiranih mladih suradnika jer smo otvoreni za njihov prijem.

Zahvaljujemo gospodinu Draženu Požariću, uredniku Portala i njegovoj ekipi što su nam svesrdno posvetili vrijeme za osposobljavanje i omogućili da samostalno možemo uređivati rubriku SŠ Mate Balote i forum mladih srednjoškolaca.

Branka Kalčić, SŠ Mate Balote Poreč

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore