Početna
Srijeda, 2.Prosinca 2020 (07:53:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

U Vrsaru završila međunarodna škola kiparstva "Montraker". Vrsar na dar dobio pet skulptura

Kultura, 17.09.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
Sudionici ovogodišnje međunarodne kiparske škole Montraker – Goran Balić, Tomaž Zariha, Stefano Katunar, Margareta Milačić i Josipa Štefanec
Sudionici ovogodišnje međunarodne kiparske škole Montraker – Goran Balić, Tomaž Zariha, Stefano Katunar, Margareta Milačić i Josipa Štefanec

VRSAR - Prvi put u 16-godišnjoj povijesti svečanost zatvaranja međunarodne studentske kiparske škole Montraker preksinoć je zbog kiše održana u zatvorenom – u novoj zgradi Osnovne škole Vladimira Nazora. Petero studenata iz Zagreba, Splita, Rijeke i Ljubljane dobilo je diplome za dvanaestodnevni rad u kojem su gradu domaćinu podarili pet novih kamenih skulptura.

- Svakog ljeta iznova ostaju vrsna umjetnička ostvarenja na obostranu radost mladih kipara i nas domaćina. Hvala vam što ste dio svog nadahnuća utkali u Vrsar, rekla je u ime organizatora Irides Zović, v.d. ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta u Vrsaru. Svima se zahvalio i općinski načelnik Franko Štifanić uz želju da se plodna i dugogodišnja suradnja nastavi.

Umjetnički direktor Peruško Bogdanić naglasio je da je u kratkom vremenu izuzetno teško dovršiti ovako zahtjevan posao kojim su sada svi zadovoljni, kako studenti tako i njihovi mentori Želimir Hladnik i Nikola Džaja, majstori koji su im pomagali Mario Rakovac i Milan Mendiković, te stručni suradnik, akademski kipar Petar Dolić. Studenti Margareta Milačić, Josipa Štefanec, Tomaž Zariha, Stefano Katunar i Goran Balić Vrsaru su podarili po dvije bitve i klupe te jednu skulpturu, radove koji će obogatiti vrsarske vizure.

- Živimo u vremenu kada umjetnička produkcija traži brzinu, vrlo se često traže instant rješenja. Upravo stoga škola Montraker dobiva novu vrijednost, jer se prati i njeguje čitav umjetnički proces od nastanka djela do odabira lokacije na kojoj će se ono smjestiti. To je njena vrijednost koju moramo sačuvati, istaknula je Ketrin Miličević Mijošek iz porečkog Učilišta. Završnoj svečanosti prisustvovao je i hrvatski kipar Dušan Džamonja.

V. MEDVEDECMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...