Početna
Četvrtak, 3.Prosinca 2020 (09:11:12) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreč dobio urbanu subkulturnu bazu: u starom remontu osnovana nova udruga mladih - USB

Kultura, 12.09.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
Osnivanje udruge mladih USB (slijeva stoje) Valentin Gašparini, Ema Prodan, Nina Krivošija, Gordan Gregurović i Darko Žiković, Dačo, (sjede) Snježana Lehman i Suzana Maksuti
Osnivanje udruge mladih USB (slijeva stoje) Valentin Gašparini, Ema Prodan, Nina Krivošija, Gordan Gregurović i Darko Žiković, Dačo, (sjede) Snježana Lehman i Suzana Maksuti

POREČ - U maloj prostoriji u nekadašnjem remontu, koja je odlično poslužila u svakakvim prigodama za programe mladih Porečana, pa čak i za koncerte, od nedjelje navečer sjedište je nove udruge mladih »Urbana subkulturna baza« (USB). Udrugu je osnovala nekadašnja jezgra lokalnog Društva Naša djeca, pod čijem su okriljem djelovali i nakon što su postali srednjoškolci. U osnivanju udruge pomogla im je predsjednica DND-a Snježana Lehman, te TIM 90 i Art remont.

Neprofitna, nevladina i nestranačka udruga USB osnovana je radi okupljanja mladih u kvalitetnim programima urbanog predznaka, a cilj je poboljšanje kvalitete društvenog života mladih i promicanje kulture urbanog načina života. To će ostvarivati organiziranjem i sudjelovanjem u organiziranju kulturnih, sportskih, edukativnih, humanitarnih i drugih radionica, skupova, natjecanja, izložbi, koncerata, smotri i druženja.

Predvidjeli su četiri kategorije članova: redoviti članovi su aktivni i punoljetni, bazni članovi su aktivni maloljetni, Skupština može odlučiti o počasnim članovima, a pozdravljaju i prijatelje USB-a, kojih se nekolicina upisala u udrugu nakon dovršetka osnivačke skupštine. U NO su izabrani Nina Krivošija, Gordan Gregurović i Darko Žiković, a oni će između sebe izabrati koordinatora udruge i koordinatora programa. Članovi su izabrani na godinu dana, jer ga moraju činiti punoljetne osobe, a takve najčešće brzo odlaze na fakultet i nisu u Poreču. Predviđeno je također da bazni članovi ulaskom u punoljetnost neposredno postaju redovni.

Osnivanje udruge pozdravila je Tihana Miklučić u ime DND-a te tajnik DND-a Branko Čizmić. Aleksandra Vinkerlić, Porečanka koja radi u riječkom uredu Gonga, rekla je tom prigodom da joj je drago što se u njenom gradu ponovno, deset godina nakon Otvorenog kruga, osniva udruga mladih.

S. M.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6