Početna
Četvrtak, 13.Kolovoza 2020 (04:30:59) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Večer poezije i duhovne glazbe: U Župnoj crkvi u Baderni nastupili Tomislav Milohanić i Davor Terzić

Kultura, 10.09.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
Tomislav Milohanić svoj je dio programa započeo pričom o rođenom Baderjanu Ernestu Radetiću
Davor Terzić otvorio je večer riječima "neka pjesme i stihovi govore o nama"

BADERNA - Preksinoć su u baderjanskoj župnoj crkvi, a u povodu blagdana Male Gospe, nastupili Davor Terzić, skladatelj i izvođač duhovne glazbe iz Rovinja, te Porečan Tomislav Milohanić, pjesnik, pripovjedač, putopisac i član Društva hrvatskih književnika. U sat vremena druženja s Baderjanima i njihovim gostima Terzić i Milohanić su napravili pregled svog dosadašnjeg umjetničkog stvaranja.

Davor Terzić se glazbom bavi dvadesetak godina, dok se na duhovnoj sceni pojavio 2002. godine s autorskom pjesmom »Hvala«, a nakon toga nastupio je na mnogim festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske. Prošle je godine izdao album »Put povratka« u kojem je objedinio sve skladbe nastale nakon 2002. godine. Glazbeno-poetsku večer u župnoj crkvi je otvorio upravo Terzić riječima »neka pjesme i stihovi govore o nama« te naglasio da njega i Milohanića osim poslovne suradnje veže i istinsko prijateljstvo.

Tomislav Milohanić svoj je dio programa započeo pričom o rođenom Baderjanu Ernestu Radetiću
Tomislav Milohanić svoj je dio programa započeo pričom o rođenom Baderjanu Ernestu Radetiću

Tomislav Milohanić je svoj dio programa započeo zgodom rođenog Baderjana Ernesta Radetića, književnika, novinara i istraživača povijesti Istre koji je za života prije svega pisao o istarskim temama te stradavanju ovdašnjeg naroda pod talijanskom okupacijom, na čijem se štivu, naglasio je Milohanić, i sam duhovno hranio u mladosti. Naime, Milohanić je iz Radetićevih djela »Istarski zapisi«, »Istra pod Italijom« i drugih izdvojio zgodu kad je mladi Ernest u rujansko jutro, na dan svete Eufemije, teška srca napuštao rodnu baderjansku grudu te otišao na školovanje. Nakon te uvodne pripovijesti Milohanić je kazivao stihove na čakavici, za koje je višestruko nagrađivan. Njegove pripovijetke »Deštini i znamenja« uvrštene su i u školsku lektiru.

D. Bn.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom