Početna
Četvrtak, 3.Prosinca 2020 (08:44:33) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Uspješna i nadahnuta pjevačka večer uz Dianu Bernobić i Daniela Cunjca

Kultura, 30.08.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link

POREČ - Pretposljednji koncert ovoljetne koncertne sezone u crkvi Svete Gospe od Anđela preksinoć je plijenio pozornost nastupom mladih pjevača, sopranistice Diane Bernobić i baritona Daniela Cunjca iz Poreča, koje je za glasovirom pratila Aleksandra Orbanić.

Mladi su se umjetnici mnogobrojnoj publici predstavili izborom raznovrsnih programskih točaka, koje su izveli uspješno, nadahnuto te emotivno i doživljeno.

Prvi je dio koncertne večeri protekao u znaku istarskog narodnog izričaja, iz čije su bogate glazbene riznice umjetnici otpjevali duet »Hitala je Mare« I. M. Ronjgova odličnim uzajamnim nadopunjavanjem. Uslijedila je umješna izvedba Ronjgove »Moje zemlje« koju je otpjevala Diana Bernobić, da bismo u nastavku čuli uvjerljivu interpretaciju Ronjgovljevih pjesama »Uspavanka« i »Hopak« u izvedbi Daniela Cunjca.

Prvi je dio programa okončan zajedničkom izvedbom »Dviju narodnih iz Istre, op. 35« (Br.1 Sunce shaja/Br.2 Istarski ples/ Mješnice) I. Lang. U nastavku smo programa imali priliku čuti solo pjesme I. pl. Zajca, kod kojih se u strukturi vokalne dionice ističu osobitosti karakteristične za Zajčev vokalni stil u promjeni određenih intervalskih pomaka, strogoj periodizaciji, sekvenciranju te primjeni koloratura. Riječ je o pjesmama »Sve veselo, a ja tužan« i »Noć je tiha« koje je toplim i nosivim tonom, fino oblikovavši svaku frazu, izveo Cunjac.

Jednako je uvjerljiva i dojmljiva bila sopranistica u izvedbi Zajčevih pjesama »Djevojke i bilje« i »Jeli«. Na repertoaru ovih sjajnih mladih pjevača našao se i J. Hatze, čije solo pjesme predstavljaju najveće bogatstvo koje hrvatska glazba posjeduje u svom nasljedstvu. Cunjac je otpjevao pjesme »Morska vrba« i »Rob«, a Bernobić »Lađa u noći« i »Suzi«, gdje su pokazali istančan smisao za ljepotu tona i logičnost glazbene fraze, smisao za sadržajnu i izgovorenu riječ, čistoću intonacije te jasnu artikulaciju.

Efektna završnica, u kojoj su se pjevači istaknuli i odličnim scenskim nastupom, pripala je ovogodišnjem slavljeniku W. A. Mozartu, iz čijeg su golemog opernog repertoara otpjevali Duet Dorabelle i Guglielma iz opere »Cosi` fan tutte« te »Duet Zerline i Don Giovannia« iz opere »Don Giovanni« izmamivši tako gromoglasan aplauz publike.

Užitak je bio slušati ove mlade ljude koji su svojoj publici priuštili nezaboravnu koncertnu večer, pokazavši talentiranost, sjajne glasovne sposobnosti te nadahnutu i saživljenu interpretaciju.

Debora CUKOLA ZENERALMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč