Početna
Subota, 15.Kolovoza 2020 (15:56:17) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

More i gitare u Vrsaru: Saša Dejanović još jednom oduševio

Kultura, 26.08.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
Saša Dejanović u Vrsaru
Saša Dejanović u Vrsaru

VRSAR - Saša Dejanović, idejni začetnik programa More i gitare, nastupio je u četvrtak pred brojnom publikom solo programom »Guittara Espanola«. Nadahnjujući ambijent bazilike Svete Marije od Mora inspirirao je Dejanovića, koji je prisutnima priuštio uživanje u gitarističkim majstorijama.

Osim španjolskih autora, Dejanović je izveo i dva djela Johanna Sebastiana Bacha, budući da je u Koelnu nedavno izdan Dejanovićev CD s transkripcijom za gitaru Bachovih djela za lutnju. Publika je, kao i uvijek, velikim aplauzom nagradila gitarista, prepoznavši njegov doprinos kulturnim događanjima u Vrsaru.

Gitaristički put Saše Dejanovića počeo je daleke 1974., a do danas je osvojio pregršt značajnih nagrada, sudjelovao na raznim festivalima i seminarima klasične gitare u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Mađarskoj i Njemačkoj nastupajući u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom svijeta. Četvrto izdanje festivala More i gitare obilježit će još dva koncerta, a nakon toga za Dejanovića počinju pripreme za sljedeći, peti festival.

O. M.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč