Početna
Četvrtak, 3.Prosinca 2020 (08:31:04) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

More i gitare u Vrsaru: Saša Dejanović još jednom oduševio

Kultura, 26.08.2006.
(Izvor:Glas Istre)Link
Saša Dejanović u Vrsaru
Saša Dejanović u Vrsaru

VRSAR - Saša Dejanović, idejni začetnik programa More i gitare, nastupio je u četvrtak pred brojnom publikom solo programom »Guittara Espanola«. Nadahnjujući ambijent bazilike Svete Marije od Mora inspirirao je Dejanovića, koji je prisutnima priuštio uživanje u gitarističkim majstorijama.

Osim španjolskih autora, Dejanović je izveo i dva djela Johanna Sebastiana Bacha, budući da je u Koelnu nedavno izdan Dejanovićev CD s transkripcijom za gitaru Bachovih djela za lutnju. Publika je, kao i uvijek, velikim aplauzom nagradila gitarista, prepoznavši njegov doprinos kulturnim događanjima u Vrsaru.

Gitaristički put Saše Dejanovića počeo je daleke 1974., a do danas je osvojio pregršt značajnih nagrada, sudjelovao na raznim festivalima i seminarima klasične gitare u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Mađarskoj i Njemačkoj nastupajući u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom svijeta. Četvrto izdanje festivala More i gitare obilježit će još dva koncerta, a nakon toga za Dejanovića počinju pripreme za sljedeći, peti festival.

O. M.Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno