Početna
Subota, 4.Srpnja 2020 (22:21:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

K-1 u zagrebačkom Domu sportova

Sport, 01.11.2003.
(Izvor:index.hr)U DOMU SPORTOVA sinoć je održan spektakl na kojem je nastupilo 14 K-1 boraca, među kojima i Stefan Leko, Mike Bernardo i Aleksej Ignjašov. Od hrvatskih boraca spomenimo da je Ante Bilić postao svjetski prvak.

Hrvatski K1 borac Ante Bilić osvojio je naslov prvaka svijeta u kategoriji do 70 kilograma prema verziji Svjetske kickboxing asocijacije (WKA).

Mladi 20-godišnji Bilić u jednoj od najzanimljivijih borbi borilačkog spektakla "Final Fight Stars War", što je pred 4.500 gledatelja održanu Ledenoj dvorani Doma sportova, pobijedio je Portugalca Jose Reisa. Bilić je pobjedu izborio većinom sudačkih glasova.

"Naporno sam radio i trud se isplatio. Publika je bila sjajna i ona me nosila do naslova prvaka," kazao je Bilić, koji je uzvratio Portugalcu za poraz na K-1 turniru u Barceloni. Inače, Biliću je specijalnost high-kick. Biliću je pehar uručio Anto Đapić.

Gledatelji su u "Ledenoj" imali priliku vidjeti i dvojicu sudionika prosinačkog K-1 Grand Prix finala, hrvatskog borca Stefana Leku i Bjelorusa Alekseja Ignjašova.

Leko je bez većih problema odradio borbu protiv Nizozemca Sebastiaana van de Muysenberga. U svom prvom nastupu pred hrvatskom publikom Leko je prvaka Beneluxa porazio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

"Bio mi je to dobar trening. Vrlo brzo sam snimio slabe točke svog suparnika i želio sam što prije okončati posao", izjavio je Leko nakon borbe. Već u prvoj rundi Leko je skoro završio borbu, no Nizozemac je uspio ostati na nogama. I u drugoj rundi imao je nekoliko dobrih prilika, a nakon jednog jakog udarca u glavu sudac je prekinuo borbu, iako se Nizozemac s tom odlukom nije složio.

Za razliku od Leke, Bjelorus Ignjašov imao je problema s hrvatskim borcem Josipom Bodrožićem. Na koncu je Bjelorus slavio većinom sudačkih glasova. "Prevaren sam. Bio sam bolji i zaslužio sam pobjedu. Međutim, Ignjašov je suviše slavno ime i suci su mu poklonili pobjedu," bio je razočaran Bodrožić. Vjerujemo kako je to Bodrožić izjavio zaista zbog razočaranja, jer je Ignjašov bio bolji.

U završnoj borbi večeri velika K-1 zvijezda Južnoafrikanac Mike Bernardo je pobijedio Bjelorusa Sergej Gura tehničkim nokautom u 2. rundi. Bernardo je brzo otkrio slabu točku Gura i tijekom borbe ga je stalno pokušavao udarati u lijevu nogu. Nakon jednog takvog udarca koji je srušio Gura, iz njegovog kuta su bacili ručnik i predali borbu.

Na zagrebačkom turniru održane su još tri borbe. U prvoj je Talijan Alan Saita tehničkim nokautom u 1. rundi pobijedio Amerikanca Phillipa Trapania. Nakon borbe lijepe hostese nasmijale su publiku. Prvo su obje nosile pehar istom borcu, da bi zatim pobjednik dobio manji pehar, a poraženi veći. No, trebamo li im zamjeriti, jer su one ipak tamo samo da bi bile lijepe, a bile su.

U drugoj borbi je Hrvat Ivica Perković tehničkim nokautom u 3. rundi pobijedio Belgijanca Marca de Witta. Izvrsna borba u kojoj je Perković pokazao da je vrlo dobar borac. Imao je prilike zavšriti borbu i prije treće runde, ali nije iskoristio napade koji su uzdrmali de Witta.

U trećoj borbi večeri Bjelorus Vitalij Akramenko jednoglasnom sudačkom odlukom bio je olji od Amerikanca Deweya Coopera. Jedan navijač uvredljivo je vikao crnom borcu, no srećom ostatak dvorane nije mu se pridružio. Tijekom njihove borbe pokvario se i jedan reflektor, pa su drugu rundu borci odradili u polumraku.

Uz laser-show, gledatelje su u pauzama između borbi svojim programom zabavljale i svjetske prvakinje u karate formama, Sian Faibairn i Chloe Bruce, a kao posebna gošća i najavljivačica programa pojavila se i bivša miss Amerike, a danas model i glumica, Jane Park. Uoči posljednje borbe premijerno je prikazan i novi spot Tonya Cetinskog, koji je obradio Falcovu pjesmu "Push-push", a na koju će od sada Bernardo ulaziti u ring.


Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra