Početna
Utorak, 4.Kolovoza 2015 (19:48:33) - Godina:12 - posjeta: 38.887.046 (6.627.249 mobile)

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva
Ski Lift Poreč
Efikasna nemedicinska terapija za otklanjanje UZROKA većine bolova i tegoba

Kolumne

O Portalu


Events in photo - Poreč
Istra online
Vinske večeri - Hotel Laguna Parentium - Poreč

Dark Mail - email koji se ne može špijunirati

Tehnologija/znanost, 01.11.2013. (08:22)
(Izvor:Bug Online)Link

Dvije tvrtke poznate po uslugama koje nude privatnost u komunikaciji udružile su snage te formirale projekt Dark Mail Alliance.

Riječ je o tvrtki Silent Circle specijaliziranoj za kriptografiju i usluge sigurne online komunikacije koja se povezala s vlasnikom Lavabita poznatog, nedavno zatvorenog servisa za sigurnu elektroničku poštu. Oni su nekoliko mjeseci zajednički radili na novom sustavu elektroničke pošte sa značajno unaprijeđenim faktorom sigurnosti.

Sustav Dark Maila ima standardno sučelje koje nalazimo kod svih klijenata elektroničke pošte (na primjer korisničke mape: pristigla pošta, poslana pošta, skice), no donosi dodatnu funkcionalnost peer-to-peer enkripcije.

Sustav enkripcije bazira se na Silent Circleovom protokolu za slanje trenutačnih poruka SCIMP. Uz enkripciju sadržaja uključuje i enkripciju metapodataka poruka i privitaka. Tajni ključ koji se koristi je jednokratan te se briše nakon svake razmjene poruka.

Treba napomenuti da sustav ima jednu veliku manu, enkripcija je uključena samo ukoliko obje strane koje sudjeluju u razmjeni poruka imaju implementiran Dark Mail. Kada se elektronička pošta šalje s uređaja koji ima Dark Mail na servise kao što su Gmail ili Outlook.com, enkripcija više nije aktivna.

Očekuje se da će tehnologija Dark Mail biti dostupna tijekom 2014. godine, putem mobilnih i desktop aplikacija.


Čitanja: 788.
Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Singrad, inženjering, zastupanje i poslovne komunikacije
Luna Beach Bar Poreč
Beach bar Tequila - Poreč