Početna
Subota, 4.Srpnja 2015 (01:38:13) - Godina:12 - posjeta: 37.867.799 (6.324.339 mobile)
Ski Lift Poreč
Voleyball World Grand Prix Poreč

Odaberite teme

Kolumne

O Portalu


Events in photo - Poreč
Istra online
IMEDIS biorezonantna terapija - kvantna medicina - Poreč

Poduzetništvo na grčki način: Knjižare ne smiju prodavati knjige nakon 18 sati?

Svijet, 29.02.2012. (11:30)
(Izvor:Poslovni puls)Link

Autor: Jasmin Hadzic

Megan Greene, analitičarka zaposlena u tvrtki Nouriela Roubinija, na svom je osobnom blogu objavila zanimljiv članak o dužničkoj krizi eurozone s posebnim osvrtom na Grčku nakon što je početkom ovog mjeseca imala priliku posjetiti tu zemlju s periferije eurozone.

Greene ističe kako ju je posljednji posjet Ateni uvjerio kako će Grčka u bližoj budućnosti (krajem 2013. godine) defaultirati i napustiti eurozonu. Članak gospođice Greene je informativan i prepun zanimljivih detalja, a nas se najviše dojmila anegdota o kafiću – knjižari koja ne smije točiti kavu niti prodavati knjige.

Greene prepričava susret s prijateljicom u jednom kafiću/knjižari koja je otvorena prije samo mjesec dana u samom centru Atene. Mladu Amerikanku šokiralo je kada je naručila kavu i doznala kako konobarica mora otići u obližnji kafić po kavu budući knjižara ne može dobiti licencu za točenje pića i posluživanje hrane. Vlasnica je zakonske nebuloze pokušala zaobići kupovinom automata za kavu i dijeljenjem besplatnih kava, no ubrzo je doznala kako niti to nije dozvoljeno, pa je bila prisiljena na dogovor s obližnjim kafićem.

No to nije ništa, Greene piše dalje, najviše ju je iznenadila prijateljica koja joj je objasnila kako knjižara nakon 18 sati više ne smije prodavati knjige! “Dakle, ja sam bila u knjižari/kafiću u kojem ne možete naručiti kavu niti kupiti knjigu”, zaključuje ironično Greene svoju analizu stanja “na terenu” u Ateni.

Cijeli članak možete pročitati ovdje!


Mobilna verzija članka

Oglasi

Profis Poreč - Revizija - Financije - Poslovno savjetovanje
Studio dan: projektiranje, izrada i postavljanje namještaja vrhunske kvalitete
Istra-Agent - vaš partner u osiguranju
Zavjese po mjeri - najpovoljnije cijene - B.T. Dekori
Industrijski UV printer - Mateus d.o.o. Funtana